Politehnica Timișoara și-a trecut în cont primele puncte ale noii stagiuni, în urma lungii deplasări de la Brăila. Alb-violeții s-au impus cu 3-2 în fieful Daciei Unirea, la capătul unui meci extrem de spectaculos. Oaspeții au avut un om în plus din minutul 15, au condus cu 3-0 la capătul primei jumătăți de oră, însă pe final au avut mari emoții în păstrarea tuturor celor trei puncte în cont.

Pe o căldură sufocantă, Dacia Unirea a început mai bine jocul și a controlat ostilitățile în primele zece minute. Politehnica, așezată într-un sistem ofensiv de antrenorul Bogdan Andone, s-a bazat în principal pe contraatacuri care îl vizau pe vârful Bădăuță. Echilibrul s-a rupt însă în minutul 15, atunci când mijlocașul gazdelor, Ioan Paul, a avut o intrare violentă, din postură de ultim apărător, asupra lui Ignea, și a văzut direct cartonașul roșu. De altfel, mijlocașul polist a fost transportat imediat la spital.

Politehnica a profitat rapid de avantajul numeric și a început seria golurilor. În minutul 19, Predescu îl lansează pe Bădăuță, linia de fundași a Brăilei se oprește, solicitând ofsaid, însă vârful polist își continuă acțiunea și îl învinge pe Olaru. Șase minute mai târziu, acelașți Bădăuță pătrunde printre fundașii centrali Ivan și Lazăr, se întoarce spre poartă și trimite plasat: 0-2. Scorul de forfait în favoarea alb-violeților avea să se consemneze în minutul 28, atunci când Taub, apărut la finalizare, marchează cu un șut la colțul lung.

Brăila nu a dezarmat și s-a aruncat în atac, iar la prima acțiune ofensivă de la repunerea mingii în joc, se dictează penalti pentru gazde, după un fault al lui Sorescu. Principalul om de gol al gazdelor își aranjează mingea pe punctul cu var și îl execută pe Gakos. Golul din minutul 30 a reprezentat o infuzie de energie pentru elevii lui Alin Pânzaru, care în următoarea oră de joc au avut inițiativa în ofensivă. În minutul 66, s-a făcut 3-2, după ce același Roșu a marcat, cu o lovitură de cap sub transversală, din centrarea nou-intratului Cubleșan. Până la final, poliștii au făcut față atacurilor brăilene, nu fără emoții, și revin la Timișoara cu trei puncte extrem de prețioase.

Dacia Unirea Brăila (antrenor Alin Pânzaru): B. Olaru – Niță, Ivan (cpt.), Lazăr, Stănciulescu – G. Mihai, P. Ioan, Covaciu, Dima – O. Bucur, C. Roșu. Au mai intrat Roșoagă, Cubleșan și Cuciureanu.
Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Gakos – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Sorescu, Al. Ignea, Krausz – Plămadă, Bădăuță, Predescu. Au mai intrat Stancu, Ghinescu și Coadă.

Primul joc pe teren propriu al Politehnicii va avea loc sâmbăta viitoare, pe stadionul „Știința”, în compania nou-promovatei FC Argeș Pitești.