Politehnica debutează mâine în Cupa României, competiţie care se desfăşoară într-un nou format începând cu actuala ediţie. Alb-violeţii joacă în turul 3 în deplasare cu CSM Reşiţa (Liga 3).

„O să încerc să folosesc cea mai bună echipă… adică jucătorii care cred că sunt apţi 100%. Vom vedea şi situaţia din punct de vedere al accidentărilor şi problemelor medicale şi încercăm să aliniem cea mai bună echipă pentru că vrem să câştigăm şi să ne calificăm. Asta fără dubii, nu voi menaja jucători, cine e apt să joace va juca, chiar dacă a jucat sâmbătă şi poate chiar dacă va juca şi la Dej. Nu se pune problema să menajăm pe absolul nimeni şi nici nu suntem în poziţia aceea”, a spus Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii, despre jocul din Cupă.

Reamintim că în ediţia 2021-22 a Cupei României echipa noastră a fost la un pas de calificarea în semifinale, Politehnica fiind depăşită în sferturile de finală de FC Argeş în urma executării loviturilor de departajare (scor 4-5, după 0-0 în prelungiri şi în timpul regulamentar).

Tehnicianul alb-violeţilor a vorbit şi despre planurile echipei în perioada de întrerupere a campionatului. Weekendul 24-25 septembrie va fi fără jocuri în Liga 2 fiind „pauză internaţională”. „Probabil vom face o pregătire centralizată, vom vedea unde, sau ce condiţii vom găsi, cel puţin în prima săptămână vom face un ciclu de câte două antrenamente zilnice, pentru că mai sunt multe lucruri de pus la punct şi de corectat şi cred că o să profităm în acea primă săptămână (n.r. 19-25 septembrie), căci în a doua vom intra în ciclul normal. Vor fi nişte antrenamente mai intense şi la final de săptămână sper să găsim un adversar, să avem un meci amical sâmbătă ca să ne continuăm ciclul de pregătire. Şi avem nevoie de acea pauză, chiar avem nevoie, văzând şi rezultatele şi jocul. Sunt fragmente de joc care sunt bune sau care ne dau speranţe şi sunt fragmente din joc, ca sâmbătă, în care am făcut două greşeli tactice care ne-au costat (…)”, a concluzionat Andone.

Partida CSM Reşiţa – Politehnica Timişoara, din turul 3 al Cupei României, se dispută mâine, 14 septembrie, de la ora 15.00 (transmisă în direct pe FRF.TV), în manşă unică, pe stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului.

Precedentul joc oficial dintre cele două a fost în runda a IV-a a Ligii 2, sezonul 2020-21, când s-a înregistrat o remiză albă. În urmă cu trei ani CSM Reşiţa se impunea în faţa Politehnicii în turul 4 al Cupei României, scor 1-0. Ambele jocuri au avut loc de asemenea pe arena din Valea Domanului.

Formaţia pregătită de Călin Cheregi s-a calificat în această fază după ce a depăşit în turul 2 formaţia Voinţa Lupac cu scorul de 6-0 în deplasare.

Faza următoare a competiţiei, în noul format, presupune un play-off, în care vor intra şi opt grupări din Liga I (cele trei nou promovate + locurile 9-13 din campionatul trecut). Mai apoi, grupările câştigătoare din această fază play-off plus celelalte opt formaţii din primul eşalon (locurile 1-8) se vor califica în grupele competiţiei. Mai multe informaţii legate de noul format AICI.