Finalul de an este un moment al bilanţurilor, chiar dacă din actuala ediţie a Ligii 2 s-au disputat doar primele 15 runde ale sezonului regular. Politehnica Timişoara se află în rândul formaţiilor care au jucat 14 meciuri în campionat iar alb-violeţii ocupă poziţia a 5-a în clasament, cu 24 de puncte obţinute în prima parte a ediţiei 2020-21.

Evoluţia Politehnicii a fost una per total mulţumitoare dacă ţinem cont de factorul principal care a afectat sportul în această perioadă. Echipa noastră a înregistrat cazuri de coronavirus în perioada pregătirii de vară, dar şi în timpul sezonului, cu toate acestea, jucătorii pregătiţi de Octavian Benga (etapele 1-11) şi apoi de Dan Alexa (din etapa a 13-a), au trecut cu bine peste o serie de momente dificile.

În ceea ce priveşte statistica alb-violeţilor, merită menţionat că doi jucători au înregistrat minute în fiecare meci jucat în Liga 2: Alexandru Munteanu şi Mircea Axente. Primul dintre ei e singurul component care a fost titular în toate partidele şi e totodată lider la capitolele minute bifate (1.178) şi pase se gol (3).

În ceea ce priveşte lista marcatorilor, golgheterul Politehnicii în campionat după prima parte a stagiunii e Stjepan Plazonja, cu trei reuşite. Dacă luăm în considerare şi jocurile din Cupa României, cel mai prolific în faţa porţii e Petre Ivanovici, cu cinci goluri (2 în Liga 2 şi 3 în Cupă).

La fel ca în stagiunea precedentă, alb-violeţii se pot lăuda cu defensiva lor. Cu doar 11 goluri primite, Politehnica e depăşită doar de Mioveni (8 goluri) şi Metaloglobus (10) la acest capitol. Atacul a rămas în schimb dator, cu doar 14 goluri înscrise în actualul sezon de Liga 2 suntem în jumătatea a doua a ierarhiei dedicate ofensivei.

Linia de clasament a Politehnicii arată în felul următor: 14 meciuri 6 victorii 6 egaluri 2 înfrângeri 14-11 (golaveraj) 24 puncte. Echipa noastră se află la egalitate de puncte cu locul 4, Dunărea Călăraşi, formaţie care are golaveraj superior (19-15). Alb-violeţii sunt calificaţi în optimile de finală ale Cupei României după ce au eliminat actualul lider neînvins al Ligii 2, U Craiova 1948 (scor 3-1).

Mai jos puteţi consulta cifrele alb-violeţilor la capitolele meciuri, goluri şi minute bifate în Liga 2