Expirându-i contractul la sfârșitul acestui sezon, Octavian Benga a prelungit cu încă doi ani perioada în care va fi antrenorul Politehnicii Timișoara.

Numit în toamna anului trecut conducător tehnic al alb-violeților, Benga a avut o serie fantastică, echipa suferind prima înfrângere cu el la timonă tocmai în ultimul meci disputat înainte ca pandemia de coronavirus să stopeze activitatea fotbalistică și socială; 1-2 în deplasarea de la Chiajna, contra Concordiei, în Liga a II-a. Înaintea acestui joc, Tavi Benga avusese 14 meciuri (oficiale sau amicale) fără înfrângere pe banca polistă!!

În clasamentul din momentul întreruperii ediției actuale a ligii secunde, Politehnica era pe locul 11, cu 32 de puncte, la doar cinci puncte de locul 6 (ultimul calificant pentru play-off-ul de promovare stabilit ulterior), în condițiile în care timișorenii au susținut un meci mai puțin decât majoritatea echipelor. Poli a fost echipa cu cele mai puține goluri primite din primele două eșaloane, în acest sezon.

Născut la 8 august 1980, la Reșița, Benga a făcut junioratul la echipa-fanion a orașului natal, CSMR, pentru care a jucat și un meci în Liga I. La 2 iunie 1999, când nu împlinise încă 19 ani, la victoria, 1-0 în deplasare, cu Universitatea Craiova, în ultima etapă a campionatului, intrând în min. 59.

A fost internațional de juniori, în generație cu Ogăraru, Fl. Cernat și S. Paraschiv.

Între 1999-2001 a evoluat la Politehnica Timișoara, în Liga a II-a, pe vremea lui Seracin și Zambon, ca fundaș stânga, iar în 2002, la CSU Politehnica, echipa Universităţii Politehnica, în Liga a III-a.

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara și are licența UEFA Pro de antrenor.

Restul staff-ului tehnic rămâne neschimbat, asigurând echipei continuitatea muncii începute în perioada de iarnă și oprită brusc de evenimentele din ultima perioadă. Antrenamentele fizice în grupuri mici, cu respectarea normelor legale, vor continua până pe 20 iunie, urmând ca în jurul datei de 1 iulie să fie reunirea lotului în vederea sezonului 2020/2021.

 

„Mi-am dorit, normal, să rămân la Poli, sunt acasă în Timişoara, iubesc Poli, iubesc Timişoara. Şi cei din conducere şi-au dorit să rămân, mi-au spus-o toţi membrii care se ocupă de destinele echipei, mă refer la domnul rector şi la ceilalţi din partea Druckeriei, sponsorii noştri, care dau bani la echipă. Desigur, situaţia nu este roz, mi-aş dori şi eu poate un buget mai mare. Dar acum s-a înţeles că trecem printr-o situaţie dificilă şi nu trebuie să renunţăm la greu. Să ne arătăm ataşamentul şi în momentele mai dificile. Din punctul acesta de vedere toată lumea face eforturi, nu mari, foarte mari, de la domnul rector, investitori, la suporteri, jucători, mergem înainte…”

Octavian Benga, antrenor Politehnica Timișoara