Ne face plăcere să anunţăm că Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu Octavian Benga pentru preluarea postului de antrenor principal al alb-violeţilor.

Octavian Cătălin Benga s-a născut pe 8 august 1980, la Reşiţa. A fost internaţional de juniori şi a activat ca jucător la Poli Timişoara şi CSM Reşiţa (Divizia A). A renunţat devreme la cariera din teren din cauza unei accidentări grave la genunchi. Ca antrenor, a activat în centrele juvenile ale lui FC Timişoara şi ACS Poli (la diferite grupe de vârstă), a fost „secund” la Unirea Sânnicolau Mare (L2), Victoria Brăneşti (L2), ACS Poli (promovare în Liga I) şi CS Universitatea Craiova (câştigător al Cupei şi Supercupei României 2020-21). Din postura de antrenor principal le-a pregătit pe ACS Poli II (promovare în L4), CSM Reşiţa, CSC Ghiroda (ambele L3), Politehnica Timişoara şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu (ambele L2).

În primul său mandat pe banca alb-violeţilor (între 6 noiembrie 2019 şi 11 noiembrie 2020) a înregistrat 10 victorii, 7 remize şi doar două înfrângeri în 19 partide oficiale contabilizate.

Tavi Benga va oferi primele declaraţii cu ocazia unei conferinţe de presă pe care clubul nostru o va organiza în următoarele zile.