O garnitură mai tânără a Politehnicii Timişoara a fost verificată astăzi pe „Ştiinţa” de staff-ul condus de Bogdan Andone. Formaţia folosită în prima parte a fost condusă cu 3-1 la pauză de Unirea Jimbolia, dar până la urmă scorul final a fost 5-3 pentru echipa noastră după un efort bun al tinerilor care au evoluat în repriza secundă.

În al doilea joc de pregătire al verii s-a mizat în mare parte pe jucători tineri şi foarte tineri (majoritatea celor din teren fiind născuţi între 2003 şi 2006). Oaspeţii, care au făcut în weekendul trecut pasul către Liga 4 Timiş, au deschis scorul prin D. Cioată în minutul 15. Acesta marcând cu un şut pe jos, uşor din lateral şi din interiorul careului. La scurt timp după bara lui Bakoş din lovitură liberă, oaspeţii au profitat de o eroare şi au făcut 0-2 (min. 35) dintr-o lovitură de pedeapsă concretizată de R. Anton. Imediat (min. 36) s-a acordat penalty şi la cealaltă poartă iar Butar a redus din diferenţă. Chiar dacă jucătorii noştri au avut mai mult mingea, tot Jimbolia a marcat pe finalul reprizei (41) prin acelaşi Cioată, după un contraatac finalizat din careu.

Deşi s-a desfăşurat pe coordonate asemănătoare cu oaspeţii montaţi în apărare şi încercând câteva contraatacuri tăioase, repriza secundă a adus nu mai puţin de patru goluri pentru tinerii folosiţi de noi pe acest segment al partidei. Trei dintre ele au fost cu capul şi au aparţinut lui Huminic (min. 60, 73) şi A. Marco (90+3), în timp ce Gologan a înscris în minutul 90 din al treilea penalty acordat în meci.

Politehnica urmează să dispute un nou test pe arena „Ştiinţa”, sâmbătă, 2 iulie (ora 10.30), cu Steaua Roşie Variaş (Liga 5).

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone):

Cuzmanovici – Bîrlovean, N. Popovici, A. Mada, Butar, Bakoș, Pureca, Mitre, Kuhn, Teodorescu, Grancea. Au mai intrat: Paleacu, Rusan şi A. Mada (repriza I);

Cuzmanovici – Amariei, Bota, Huminic, M. Mircea, Gașpar, Marco, Gologan, Boariu, Olariu, Erceanu. A mai intrat: Paleacu (repriza II).

Unirea Jimbolia (antrenor Avram Rusu):

Matei – Gorgan, Dumitru, D. Cioată, Dițoiu, Bursuc, Bilich, A. Cănuci, R. Anton, Vînău, G. Sera. Au mai intrat: Marinică Waldi – L. Curea, Boldijar, D. Chistrugă, Borşan, Bubulici, An. Şerban, Custuriu, I. Pricop.

„E important să vedem la ce nivel sunt jucătorii noştri, jucătorii din academie, jucătorii tineri, plus câţiva copilaşi care au venit să-i vedem, pentru că am spus-o, o repet, ne vom baza sau vom încerca să ne bazăm pe viitor şi pe jucătorii tineri, crescuţi sau veniţi poate din alte academii sau şcoli de fotbal, care să fie jucătorii Politehnicii. Astăzi a fost un test pentru ei, echipa de seniori făcând un antrenament dublu, dimineaţă şi după-amiază, iar sâmbătă, la următorul meci amical vom juca în efectiv complet. Ne vom împărţi în două echipe. O parte dintre copii vor reveni la grupele lor din academie, o parte vor rămâne în continuare cu noi. Încă diferenţa de vârstă între copiii 2005-06 şi ce avem nevoie în acest an e destul de mare. Nu e bine să-i expunem nici pe ei. S-au mai antrenat cu noi, se vor mai antrena, vor rămâne tot timpul în vederile noastre. Vom merge la meciurile juniorilor când începe campionatul. Tot timpul porţile vor fi deschise să facă pasul spre echipa mare”, a declarat la final Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul alb-violeţilor a vorbit şi despre diferenţa de abordare între cele două părţi ale jocului de azi: „Nemulţumit total de prima repriză, nu neapărat din cauza scorului, ci din cauza atitudinii jucătorilor, le-am şi spus-o – că nu accept atitudinea pe care au avut-o ei la meci. Accept greşeala, se întâmplă, cu toţii greşim, dar nu accept atitudinea pe care au avut-o, lipsa de efort… Mă bucur că cei din repriza a doua au înţeles exact ce au de făcut. Au făcut un efort foarte foarte mare şi mă bucur că au avut şi reuşite”.

„Am terminat sâmbătă campionatul şi încă mai aveam puţin tonus, euforia după promovare, şi ne-am aşteptat la un meci frumos. Băieţii erau foarte încântaţi că vom juca cu Poli şi nu am avut o presiune pe scor. În tot campionatul trebuia să câştigăm şi de aceea a fost o plăcere pentru ei şi cred că s-a văzut şi în jocul nostru. E util pentru că noi avem o echipă foarte tânără şi ei îşi doresc. Azi, Mera i-a observat pe cei doi, pe Cioată şi pe Robert Anton, dar încă mai au de învăţat. De aceea îi creştem şi vrem să facem, dacă e posibil, şi un protocol cu cei de la SSU Politehnica. La noi se lucrează, facem trei antrenamente pe săptămână, antrenamentele sunt antrenamente, nu suntem o echipă experimentată, muncim foarte mult şi de abia aşteptăm Liga 4. Obiectivul e sigur să ne menţinem şi restul e bonus… Mai încercăm să aducem câţiva jucători. Ne mai trebuie un jucător cu experienţă în centru. Elanul tineresc îi face foarte mult să greşească, nu realizează încă, mai avem multe lucruri de pus la punct. Băieţii şi astăzi au fost la lucru, şi-au făcut timp, au muncit, au stat în soare, dar ca la un copil mic cu o jucărie preferată, indiferent, chiar dacă nu au fost toţi cei de Liga 2, seniorii, dar meciul contează pentru ei, pentru dezvoltarea lor”, a spus şi Avram Rusu, „principalul” Unirii Jimbolia.