Politehnica Timișoara a disputat primele două jocuri de pregătire din această stagiune de vară. Meciurile împotriva celor de la Liebling și Giarmata au avut un iz de 2013-2014. La Liebling echipa a fost întâmpinată la arena inaugurată cu elicopterul, în anul 2020, de două tribune pline ochi de copii care mai de care mai vocali, susținându-și probabil colegii de clasă și vecinii de pe stradă, echipa satului.

În sunetele claxoanelor de tir ce treceau pe lângă teren, Poli a câștigat cu 2-0, pe un teren bun, dar îngust, împotriva unui adversar modest, care nu a pus probleme portarilor timișoreni. Meciul a început de la ora 19, pe o căldură destul de apăsătoare și cu o amenințare de furtună din îndepărtare.

Poli s-a prezentat cu un prim 11 (sistem 4-2-3-1) format din:

Portar: Miklos

Fundași: Curescu, Samuel Cristea*, Huminic, Taub (cpt.)

Mijlocași la închidere: Rotariu, Marincu

Mijlocași ofensivi: Careba*, Pureca, Ehling

Atacant: Beniamin Lazăr*

*jucători în probe

La pauză garnitura a fost schimbată complet, în afara portarului:

Portar: Miklos

Fundași: D. Radu, Bocşan (cpt.), Vlaicu, R. Ciurel

Mijlocași la închidere: Olariu, Făgărăşanu

Mijlocași ofensivi: Rancov (Poli n. 2004), D. Popa, Mura

Atacant: Boariu

În minutul 61 a intrat și Balica în locul lui Miklos

Primul gol a fost înscris de către Curescu, din penalty, în prima repriză. Un penalty obținut tot de el, după o cursă individuală. De remarcat că fundașul dreapta al Politehnicii a arătat multă disponibilitate de efort, având nenumărate incursiuni. Golul 2 a fost înscris de David Popa, după o fază mai ciudată în careul gazdelor, unde mingea bâlbăită a ajuns la marginea careului iar David a șutat cu sete și a înscris. Așa s-a şi încheiat primul meci de pregătire, după acest gol gazdele cedând fizic, iar jucătorii Politehnicii menanjându-se pentru meciul de a doua zi dimineață.

Nici bine nu au ajuns acasă să se odihnească că jucătorii au trebuit să se trezească pentru meciul de la Giarmata. Sâmbătă, ora 10, după o noapte furtunoasă în județul Timiș, terenul de la Giarmata s-a prezentat decent, umed, alunecos și cu mici denivelări. Cu siguranță nici un boloboc nu ar fi stat drept pe teren, asta este, jucătorii trebuie să se obișnuiască. Dacă cu o zi înainte a fost o căldură care a necesitat câte două pauze de hidratare pe repriză, sâmbătă dimineață a fost o temperatură numai bună pentru fotbal.

Poli a întâlnit o echipă arțăgoasă, care parcă juca pentru puncte în campionat, multe alunecări, multe momente tensionate și la limita accidentărilor. Cel mai șifonat a ieșit antrenorul gazdelor care a fost pus la pământ de un jucător propriu după ce s-a dezechilibrat într-un duel cu Curescu.

La Giarmata a fost o primă repriză modestă, în care a lipsit vâna, determinarea și viziunea pe teren. Scorul la pauză, cel care avea să fie și cel de la final, a fost stabilit de David Popa, care a transformat un penalty scos de Mario Oprea. 1-0 la pauză pentru Poli, 1-0 și la final.

Primul 11 (sistem 4-3-3):

Portar: Murariu

Fundași: D. Radu, Bocşan (cpt.), Huminic, Taub

Mijlocaș: Rotariu, Olariu, M. Oprea

Atacanți: Careba*, D. Popa, Mura

„Al doilea 11” :

Portar: Murariu (Miklos – min 60)

Fundași: Curescu, S. Cristea*, Vlaicu, D. Radu (cpt.) – schim

bare intră Careba* în locul lui Denis, coboară Marincu fundaș stânga și primește banderola

Mijlocași: Făgărăşanu, Pureca, Marincu

Atacanți: B. Lazăr*, Ehling, Rancov

*jucători în probe

În această perioadă de pregătire toți jucătorii sunt folosiți, chiar și cei suspendați. Este nevoie ca toți jucătorii să se cunoască între ei, să formeze relații de joc și să ajungă la o condițe fizică optimă.

Într-un interviu acordat lui Octavian Stăncioiu, Paul Codrea a declarat:

„Au fost două meciuri utile, de care aveam nevoie pentru a putea completa lotul cu care vom intra în cantonament. S-a format o stare de oboseală pentru al doilea meci, el venind la aproximativ 12 ore după ce l-am terminat pe primul, dar au fost două meciuri în care am putut să vedem bine toți jucătorii, fie ei seniori sau juniori. De duminică seară urmează o săptămână de cantonament, cantonament local, cu două meciuri amicale împotriva celor de la Lipova și UVT, în care vreau să văd că ne descurcăm mai bine și că echipa începe să se omogenizeze”

 

 

Articol scris de Laichici Adrian-Nicolae