Derby-ul Banatului s-a jucat pe Stadionul Știința în etapa 6 a SuperLigii Feminine, la finalul căruia Politehnica Timișoara iese învingătoare în fața echipei Banat Girls.

Poli a început partida bine, punând presiune pe adversare și reușind să oprească orice tentativă de a se apropia de poarta Sarei Câmpean. După câteva oportunități ratate prin Scaramelo sau Ivanova, vine și cea mai mare oportunitate a celor de la Banat, șutul expediat de Dincă-Vuia trecând peste poartă. Deschiderea de scor vine pe final de repriză, când Meluță bate un aut spre Dawood, aceasta pătrunde în careu și execută portarul cu șut imparabil.

Chiar după ce a început repriza a doua, în minutul 47, Emilly Scaramelo interceptează o pasă greșită, intră în careu și șutează la colțul lung, dublând avantajul. Au urmat momente de dominare totală în care Poli mai putea marca prin Jivan, Scaramelo sau Ivanova. În minutul 70 Cristina Sucilă a redus din diferență marcând ușor din interiorul careului, după ce Melisa Șodinca ratează în primă fază. Echipa oaspete a prins curaj și a profitat de momentele haotice ale echipei noastre, însă nu a reușit să își mai creeze ocazii periculoase. La poarta cealaltă, Kurja a expediat două șuturi peste poartă. În minutul 90+1, când toată lumea se aștepta să execute puternic o lovitură liberă, Antonia Bratu ne ia prin surprindere și îi pasează Laurei Sondore, care stabilește scorul final de 3-1 cu un șut puternic în vinclu.

Fluier final și Poli obține încă trei puncte pentru a se menține în fruntea clasamentului. În etapa următoare, alb-violetele joacă în deplasare cu FC Universitatea Cluj, meci programat pentru 21 octombrie, ora 11:30, pe Stadionul Cetate din Alba-Iulia.

„Am avut ceva emoții după golul lor, nu am știut să gestionăm anumite momente, ne-am precipitat, probabil a fost un șoc în echipă și am jucat haotic, însă nu au mai avut ocazii, nu cred că au fost periculoase. Cred că am făcut un joc bun, ne dorim și mai bine de fiecare dată. Dacă vrem să ne batem pentru ceva important, trebuie să scăpăm de anumite greșeli. Sunt foarte mulțumit.

Am mai spus-o și cu altă ocazie, am avut mici probleme, jucătoare care au venit mai târziu și nu sunt cu pregătirea la zi, am avut și accidentări, jucătoare care au jucat și nu sunt 100%. Astăzi nu am avut nici bancă pentru că avem 9 jucătoare plecate la Naționala Under 17. Din punctul acesta de vedere, am tremurat un pic, însă vreau să remarc efortul făcut de jucătoare și implicarea în tot ceea ce fac.

Cred că vom crește în continuare, asta e părerea mea, și ne vom bate pentru locuri importante și în acest sezon” a declarat la final Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean, 5. Teodora Meluță, 6. Melinda Nagy, 4. Antonia Bratu, 14. Anda Jivan, 10. Nikoleta Kurja, 8. Dyana Dawood (2. Laura Sondore 87’), 11. Roxana Mirea, 99. Emilly Scaramelo, 19. Andreea Șepețan (17. Shaira Pera 58’), 16. Dimitra Ivanova.

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 20. Roxana Dovîncescu, 21. Florentina Florea, 31. Ionela Năstăsoiu, 34. Giorgiana Mateescu