Pe micuțul stadion din Comloșu Mare, într-un peisaj care ne-a dat un sentiment de déjà-vu de pe vremea în care jucam la Becicherecu Mic, am obținut trei puncte importante în fața incomodei echipe Banat Girls pe un teren greu, cu o tribună plină și într-o atmosferă puțin ostilă.

După un prim sfert de oră de tatonare, în care nu s-a ajuns periculos la poartă, în minutul 17 Anda Jivan scapă de marcaj și pătrunde pe partea dreaptă, pasându-i Biancăi Ienovan care deschide scorul cu un șut ușor din careul de șase metri. După doar câteva minute, gazdele au cea mai mare ocazie în urma unei greșeli în defensiva noastră, șutul Alexandrei Hornea ștergând bara transversală. Au urmat minute bune în care echipa noastră a atacat, ratând câteva ocazii bune prin Clara Roșu sau Bianca Ienovan. În minutul 38 Bianca Ienovan scapă de la mijlocul terenului singură spre poartă, dublând avantajul nostru cu un șut în stânga portarului. Scorul putea fi mai mare chiar înainte de intrarea la cabine, dar Lorena Mihăilesc șutează puternic pe lângă poartă.

Jocul dur a continuat și în partea a doua, acesta fiind oprit de foarte multe ori, fiind necesară și intervenția medicilor. Prima ocazie le-a aparținut gazdelor, însă balonul a trecut peste poarta apărată de Cosmina Roșu. Minutul 66 aduce golul nostru de 3-0 marcat de Anda Jivan chiar la ea acasă, ea fiind originară din Comloșu Mare, moment în care se aude din tribună ”să ne bucurăm, că e de-a noastră”. Aceeași Jivan putea să își treacă numele pe lista marcatoarelor de mai multe ori până la final, însă balonul nu a mai ajuns în plasă. Ultima ocazie mai clară le-a aparținut gazdelor, care au încercat să reducă din diferență, însă balonul a refuzat să intre pe spațiul porții.

Fluier final și Politehnica Timișoara obține trei puncte importante în duelul din vestul țării. În etapa următoare, Poli primește vizita echipei Vasas Femina Odorhei, sâmbătă, 1 aprilie, pe Stadionul Știința, de la ora 13:00.

„Sunt foarte mulțumit de rezultat. Trebuie să ne gândim la ce condiții am avut: un teren, care după părerea mea nu este pentru play-off-ul Ligii 1, un vânt care a influențat jocul în ambele reprize și, în aceste condiții, cred că am făcut un joc bun, am avut multe situații de a marca, multe faze fixe. Sigur că, dacă Banat Girls reușea să egaleze la șutul Alexandrei Hornea, istoria meciului era alta. Dar, după cum s-au desfășurat ostilitățile, cred că până la urmă tot am fi reușit să câștigăm.

Mă bucură capacitatea fetelor de a se adapta la condiții mai delicate, mai diferite față de ce jucăm și antrenăm. Mă bucură că au avut putere de luptă, clar că echipa din Comloș a avut o ambiție deosebită, este un derby județean, e normal să fie așa, m-aș bucura să avem astfel de adversari în fiecare etapă. Sigur că am vrea să avem alte terenuri, altă calitate. Mă bucură și faptul că, indiferent de cum am început formula de start, pentru că deja avem trei etape și am început diferit de fiecare dată, plus rezervele care au intrat pe teren, fiecare jucătoare și-a adus contribuția la obținerea unor rezultate bune.

Suntem optimiști pentru ceea ce urmează, sperăm ca după acea pauză datorată acțiunilor Echipelor Naționale, să nu avem jucătoare accidentate și, în condițiile acestea, meciurile directe cu Universitatea Cluj vor fi decisive pentru titlu”, a declarat la finalul meciului managerul Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță (22. Nicol Dincă-Vuia 82′), 28. Antonia Bratu, 88. Tristan Corneil, 7. Florentina Ancăș – 24. Cristina Sucilă, 26. Roxana Mirea (10. Nikoleta Kurja 82′), 8. Clara Roșu (27. Genoveva Roșie 58′), 14. Anda Jivan, 12. Lorena Mihăilesc (23. Melisa Șodinca 58′), 16. Bianca Ienovan (9. Nikolina Cakovic 82′)

Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 3. Emilin Araujo