„Băieților în Ghete” le priesc întâlnirile cu echipele din Argeș! Jumătate dintre punctele agonisite în acest sezon au fost obținute în dauna celor două reprezentante ale acestui județ. După 2-1 cu FC Argeș, în etapa a 2-a, Politehnica a învins la limită și astăzi, 1-0 cu CS Mioveni. Un joc de luptă câștigat în final de alb-violeți, care au avut doi debutanți astăzi în teren, portarul Cosmin Dur-Bozoancă și veteranul Alin Crișanov.

Obișnuita perioadă de tatonare, între două echipe dornice să își treacă în cont cele trei puncte, s-a menținut până după scurgerea primului sfert de oră. În minutul 20, s-a consemnat prima ocazie importantă a Politehnicii: Poparadu a recuperat un balon aproape de jumătatea terenului, a avansat și l-a lansat pe Staicu, însă vârful polist, rămas singur, a fost blocat de goalkeeperul oaspeților. Mioveniul a replicat un minut mai târziu, prin Pirtea, al cărui șut deviat a fost respins de la vinclu de Dur-Bozoancă.

Golul care, în final, a făcut diferența a căzut în minutul 32, atunci când Deian Sorescu a inițiat o cursă pe banda dreaptă, a depășit în viteză un fundaș al oaspeților, a pătruns în careu și l-a executat pe Croitoru cu un șut superb, la colțul lung: bară-gol! Până la pauză, am mai consemnat două încercări de la distanță ale Mioveniului, prin Mîrzeanu și Florescu, însă tabela a rămas nemodificată.

În partea a doua, alb-violeții s-au lăsat dominați, însă formația din Mioveni a reușit rareori să se apropie la mai mult de 20 de metri de poartă. Singurele momente care i-au dat oarece emoții lui Dur-Bozoancă au fost încercările de la distanță ale fundașului stânga, Ionuț Burnea, însă de fiecare dată portarul sosit de la Viitorul a fost la post. Alb-violeții puteau majora diferența în minutul 60, atunci când Motreanu a centrat de pe dreapta, iar lovitura de cap a nou-intratului Bădăuță a mers pe direcția lui Croitoru. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde s-a consemnat în minutul 78, atunci când George Pirtea a tras fără preluare, de la marginea careului, iar mingea a trecut la puțini centimetri de vinclul porții poliste.

S-a încheiat 1-0 pentru Politehnica Timișoara, care leagă din nou două victorii și urcă pe locul 4, cu 12 puncte! De partea cealaltă, Mioveniul trece printr-o pasă proastă, fără punct acumulat și fără gol marcat în ultimele 180 de minute.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Poparadu, Predescu – Sorescu, Staicu, Plămadă. Au mai intrat Bădăuță, Stancu și Crișanov.
CS Mioveni (antrenor Florin Marin): Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Burnea – Mîrzeanu, Cioc – Rădescu, Pirtea, Andor – C. Năstăsie (cpt.). Au mai intrat Trașcu, Florescu și Ene.