Politehnica Timișoara a reușit a treia victorie externă din acest sezon, pe arena din Satu Mare, care din această toamnă poartă numele regretatului Daniel Prodan. Alb-violeții s-au impus cu 2-0, după un joc controlat în totalitate, și abordează cu un moral foarte bun derby-ul cu UTA, programat duminica viitoare, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Bogdan Andone a revenit cu succes la Satu Mare, de această dată în calitate de tehnician al Politehnicii Timișoara, reușind să-și învingă fosta formație, care astăzi a oferit o replică destul de palidă, în ciuda rezultatelor înregistrate în ultimele două runde (victorii cu UTA și Pandurii). Chiar un ex-sătmărean, Raul Krausz, a expediat, în minutul 6, primul șut spre poarta lui Muntean, însă balonul a trecut pe lângă țintă. Alb-violeții au continuat să construiască, cu pase la firul ierbii, însă ocaziile notabile au întârziat să apară. „Oli” a ieșit la rampă în minutul 23, atunci când o lovitură liberă executată din unghi, aproape de corner, de Dumitru Muntean, a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Dur-Bozoancă.

Minutul 26 a produs prima modificare a tabelei, la primul șut al timișorenilor pe spațiul porții adverse. Sorescu a întreprins o acțiune personală de toată frumusețea, a rezistat tentației de a cădea în careu, după ce a trecut printre Miholca și Cristian Munteanu, iar apoi a urmat pasa, în „buza” porții, către Cătălin Bădăuță, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Până la pauză, alb-violeții au mai avut o șansă notabilă, prin Predescu, al cărui șut de la 16 metri a ocolit buturile sătmărene, însă și gazdele puteau marca, dacă în minutul 42, Lusamba nu rata întâlnirea cu balonu, chiar în fața lui Dur-Bozoancă, după o lansare a lui Dumitru Muntean.

Politehnica a continuat să controleze ostilitățile și în repriza a doua, iar golul desprinderii a venit firesc, conform cursului jocului. În minutul 58, Predescu l-a servit excelent pe Deian Sorescu, iar tânărul fotbalist timișorean a înscris la colțul lung, din situație unu contra unu cu Florin Munteanu. Un gol care a pecetluit soarta partidei, în condițiile în care Olimpia n-a răspuns decât printr-un șut pe centru, trimis de Lusamba, în minutul 69 (singurul pe poartă pentru gazde!), reținut de Dur-Bozoancă.

Olimpia – Politehnica s-a încheiat 0-2, iar alb-violeții iau o gură importantă de oxigen, după patru runde consecutive fără succes. Mai mult decât atât, victoria de astăzi le poate da un imbold pozitiv „Băieților în Ghete”, înaintea importantei confruntări de duminica viitoare, când pe stadionul „Dan Păltinișanu” sosește UTA.

Olimpia Satu Mare (antrenor Zoltan Ritli): Fl. Muntean – Duruș, Hlinca, C. Munteanu, Miholca (58, Copaci) – R. Rus, V. Pop, D. Muntean (cpt.), Achim (58, Villand) – Jurj (80, Cubaș), Lusamba.
Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Poparadu, Ignea – Predescu (75, Plămadă) Bădăuță (70, Staicu), Sorescu (90+1, Giuricici).