Politehnica Timișoara a bifat astăzi prima victorie a noului sezon, într-unul dintre derby-urile așteptate ale campionatului. Alb-violeții au trecut cu 1-0 de Universitatea Cluj, scor stabilit încă din minutul 5, de golul lui Gelu Velici.

Început perfect de partidă pentru Politehnica. Alb-violeții au deschis scorul în minutul 5, la prima fază legată de atac, atunci când Bozian l-a lansat în careu pe Velici, care a pătruns din partea stângă, și l-a învins pe ex-polistul Dur-Bozoancă cu un șut la colțul lung. Apoi în minutul 16, rolurile s-au inversat, iar Velici i-a așezat un balon cu capul lui Bozian, care a reluat fără preluare din centrul careului, însă Dur-Bozoancă a reușit să respingă.

Prima ocazie importantă pentru „U” a venit în minutul 25, atunci când Ene a reluat de la marginea careului mic, dar Scutaru s-a interpus și a deviat în corner. Minutul 28 a adus o nouă șansă de gol pentru Politehnica, la pasa trimisă de Plămadă, pentru Bozian, care a ajuns balonul înaintea portarului clujenilor, dar nu a reușit să-l controleze. În minutul 32, același Plămadă a centrat de pe dreapta pentru lovitura de cap a lui Velici, însă Dur-Bozoancă s-a întins și a reținut în doi timpi.

Au urmat câteva minute mai bune pentru „U”, care în decurs de două minute a irosit trei șanse importante de gol. În minutul 33, fostul internațional Florescu a șutat de la 14 metri, la firul ierbii, pe lângă poartă. Apoi, în minutul 33, Taub a centrat de pe dreapta pentru reluarea cu capul a lui Doru Dumitrescu, dar Murariu a fost la post. La faza următoare, Florescu a reluat cu capul din lateral stânga, mingea a lovit stâlpul de la colțul lung, a ricoșat la Gavra, dar care a trimis în blocajul lui Mera. Ultima ieșire la rampă a Politehnicii din prima repriză s-a consemnat în minutul 41, atunci când Velici l-a lansat pe Bozian, care a ajuns balonul mai târziu decât Dur-Bozoancă și l-a faultat pe fostul portar polist.

Ritm alert și în startul reprizei secunde. După un șut al lui Velici, de la distanță, reținut de Dur-Bozoancă, în chiar primul minut de la reluare, în minutul 47 a venit ocazia imensă a lui Florescu, care a trimis peste transversală dintr-o poziție excelentă, 12 metri, perpendcular pe buturile lui Murariu. Numărul ocaziilor a mai scăzut însă, „U” păstrând posesia, însă fără a periclita prea mult poarta polistă. Abia în minutul 75, Giurgiu a șutat periculos, de la marginea careului, însă și pe lângă poartă.

S-a încheiat 1-0, iar Politehnica își trece în cont prima victorie stagională, ajungând la patru puncte în clasament.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Vidrăsan, Ignea – Plămadă (90, Lazea), Bozian (80, Bănică), Schieb – Velici (88, Nicolescu)
„U” Cluj (antrenor Adrian Falub): Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Cordoș, Taub – Giurgiu (cpt,), Twumasi, Florescu (66, A. Coman) – Ene (46, Hordouan), Gavra, Dumitrescu (56, Greu).