În ultima zi de transferuri, Politehnica Timișoara a perfectat mutarea jucătoarei Tristan Corneil, canadiancă în vârstă de 29 de ani, ajunsă în România zilele trecute.

Aceasta evoluează pe postul de fundaș central, dar și fundaș stânga. Și-a început cariera la University of Fraser Valley din Canada, iar după un sezon petrecut la Calgary Foothills din United Women’s Soccer a făcut pasul către Europa. După două sezoane petrecute în Suedia la Telge United și IFK Kalmar, din Division 1, respectiv Elitettan, Tristan a jucat din 2020 la FC Gintra Universitetas, alături de care a participat două sezoane la rând în UEFA Women’s Champions League.  În 2022 a jucat la Vorskla Poltava din Ucraina, participantă și ea în UWCL, echipă de la care a plecat din cauza războiului.

„Din momentul în care am ajuns la Timișoara, la Poli, toată echipa, staff-ul, dar și cei din conducere m-au făcut să mă simt binevenită și inclusă. Sunt încântată de această nouă provocare și voi face tot ce pot să ajut echipa să câștige meciuri și, în final, campionatul. Aștept cu nerăbdare să petrec mai mult timp cu fetele, să le cunosc mai bine, dar și să explorez acest oraș care, din ce am văzut până acum, mi se pare frumos”, a declarat Tristan Corneil.

Welcome to Poli, Tristan!