Politehnica a debutat cu stângul în noul sezon. FC Universitatea Cluj s-a impus cu 3-0 (3-0) pe teren propriu după o primă repriză de coşmar pentru alb-violeţi.

Alb-violeţii au avut parte de o primă repriză de coşmar pe Cluj Arena, acolo unde în ciuda zilei de marţi în care au fost programaţi, au fost însoţiţi de un contingent important de fani.

V. Alexandru a deschis scorul pentru gazde în minutul 10, cu un şut din centrul careului. La 1-0, în minutul 30 Mera a fost placat în careul advers de Balgiu, dar jocul a fost lăsat să continue. La două minute distanţă Hofman a majorat diferenţa cu un şut la colţul lung din marginea careului, pentru ca, imediat la următoarea acţiune, din minutul 34, Ribeiro să profite de o pasă greşită şi să ducă tabela la 3-0 pentru gazde. Până la pauză echipa noastră a avut o acţiune mai periculoasă prin Axente, al cărui şut a fost respins de Micle până la Radu, semnalizat în ofsaid (min. 35), apoi acelaşi Denis Radu a fost aproape să ajungă un balon deviat periculos la colţul lung al porţii lui „U”.

Repriza secundă a fost mult mai echilibrată. Minutul 50 a adus un şut al lui Sofran, cu stângul, respins în corner de către Micle. Apoi Benzar şi Ursu au adus un plus de calitate tehnică. Deşi Politehnica a avut mai mult posesia în următoarele minute, tot gazdele au fost mai aproape de un nou gol. Aşa cum s-a întâmplat în minutul 65, când Blejdea a fost blocat de Păduraru. Iar Pîrvulescu a trimis şi el periculos în minutul 82, când şutul său a fost deviat peste poartă.

Următorul joc al echipei noastre va fi tot în deplasare, marţi, 10 august, de la ora 17.00, pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi.

FC Universitatea Cluj: Micle – Gîţ, Gugu (cpt.), D. Ispas, Mitrea – Dican (70, Haită), Balgiu – Hofman (84, Moraru), Ribeiro (77, Ţurcan), Blejdea (70, Pîrvulescu) – V. Alexandru (77, Voinea). Pe bancă: Gorcea – Vomir, Taub, D. Novac. Antrenor: Erik Lincar.

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera, Bocşan, Pamfile – Ignea – D. Radu (65, Andrei), R. Rus (55, Benzar), Zaluschi (55, Ursu), Bîrnoi – Axente (78, Oanea). Pe bancă: Devenish-Meares – Moţiu, Minteuan, S. Costea. Antrenor: Dorin Toma.