Politehnica a pierdut la limită, scor 0-1, jocul din runda a doua a play-off-ului Ligii 2, disputat în fief-ul celor de la U Craiova 1948. Singurul gol al partidei a fost înscris de William Baeten în repriza secundă.

Jocul de pe arena „Ion Oblemenco” nu a oferit foarte mult spectacol în prima parte. De remarcat că ambele echipe nu i-au avut pe bancă pe antrenorii lor principali, Eugen Trică, respectiv Dan Alexa fiind în stare de suspendare.

Alb-violeţii au fost mai prezenţi la început în jumătatea adversă, Rus a şutat însă în blocaj din interiorul careului în minutul 12. Peste un sfert de oră, Mera (min. 28) a reluat cu capul puţin peste vinclu în urma unui corner executat de Ivanovici. Gazdele au replicat la ultima fază din prelungiri, când şutul lui Gîţ din 18 metri a trecut peste buturile lui Hindrich.

Repriza secundă a început mai bine pentru U Craiova 1948, care a fost periculoasă din start prin nou intratul Valentin Munteanu. Mai întâi acesta a trimis peste poartă în minutele 46 şi 54, la ultima fază dintr-o poziţie bună din interiorul careului. Pentru ca mai apoi, în minutul 60, acelaşi Vali Munteanu să irosească o lovitură de pedeapsă, trimiţând în bara din dreapta lui Hindrich, portarul nostru intuind direcţia execuţiei. Penalty-ul a fost acordat în urma unui henţ la Mera. Până la urmă oltenii au deschis scorul prin Baeten, care a trimis în vinclul din dreapta lui Hindrich cu 20 de minute rămase din meci. Politehnica putea egala pe final: în minutul 89 lovitura de cap a lui Radunovic a trecut peste poarta lui Enache, apoi, în primul minut al prelungirilor, Mera a trimis cu piciorul în urma unui corner, dar balonul l-a lovit pe acelaşi portar al gazdelor.

După acest rezultat Politehnica rămâne cu 33 de puncte şi ocupă deocamdată locul 5 în clasament. Următorul joc al alb-violeţilor va fi joi, 15 aprilie, de la ora 16.30, pe teren propriu, în compania Rapidului, duel care contează pentru runda a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

U Craiova 1948: Enache ** – Gîţ, Gugu, Paramatti (77, D. Ispas), Huyghebaert – C. Cristea, Albu * (cpt.) – Baeten, Stoenac (46, V. Munteanu), Răducanu (46, Ad. Voicu) – Compagno (67, Ciolacu). Pe bancă: Mogoşanu – R. Negru, Cl. Bălan, V. Pop *, Blidar **. Antrenor: Ovidiu Dănănae.

Politehnica: Hindrich ** – D. Radu **, Mera (cpt.), Scutaru, Popovici – Codrea, Cioinac (82, Ignea) – Munteanu (76, Radunovic), R. Rus (60, Plazonja), Ivanovici (76, Manea) – Axente (82, Casado). Pe bancă: Păduraru – Jurj *, Coadă, Bocşan. Antrenor: Antonio Foale.

*-jucător U20; **-jucător U18