Politehnica a făcut un joc solid pe terenul Universităţii Cluj-Napoca şi s-a impus cu 1-0. Efortul alb-violeţilor a fost răsplătit în partea secundă, când Sergiu Popovici a semnat, din lovitură liberă, singurul gol al întâlnirii.

Jucătorii Politehnicii au intrat pe teren cu un banner cu mesajul „Libertate pt. suporteri!”, cu referire la faptul că cei mai apropiaţi oameni de acest fenomen nu au încă accesul permis pe stadioane.

Alb-violeţii au început curajos pe terenul lui „U” şi cu un nou debutant în primul 11: Alex Popescu. În minutul 13 jucătorii lui Tavi Benga puteau deschide scorul după ce Axente a fost lansat de Ignea, dar atacantul nostru a întârziat pasa şi a fost blocat de Muţiu. Clujenii au echilibrat apoi disputa prin ocaziile lui Dorin Goga. Atacantul cu trecut bogat şi pe Bega a încercat să-l lobeze pe Borbei în minutul 28, dar a trimis pe lângă ţintă. Tot el a avut şi ultimele două şanse ale primei reprize, venite însă după o altă mare ocazie polistă, Mera ratând contactul cu mingea după ce a fost tras de Tamaş. Balonul a fost apoi respins cu greu de Muţiu în corner, fază rămasă fără rezultat.

Politehnica a început bine şi partea secundă, dar tot fără a concretiza. Goga a ameninţat din nou în minutul 55 şi de această dată fără efect. A venit apoi minutul 70, când Sergiu Popovici a executat impecabil o lovitură liberă de la circa 30 de metri exact în vinclul din stânga portarului clujean. Trei minute mai târziu Muţiu a fost aproape de o gafă colosală, fiind aproape să scape mingea de sub control în propria poartă. „U” a insistat pe final iar în primul minut al prelungirilor Tamaş a reluat puţin peste poartă după un corner. Borbei s-a remarcat şi la şutul lui Goga trimis un minut mai târziu. Ultimele faze nu au adus nimic nou pe tabelă şi jucătorii noştri s-au putut bucura de primul succes stagional.

Alb-violeţii au acumulat patru puncte după primele două runde. În următoarea etapă, a 3-a, Politehnica va juca pe teren propriu cu Farul Constanţa. Meci programat, luni, 14 septembrie, de la ora 18.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

„U” Cluj: Muţiu – Luchin (74, Golan), Tamaş (cpt.), Mureşan – Ilieş ** (46, Mâneran **), Novac (46, Inacio), Filip (81, B. Barbu), Neciu – Negrean * – Goga, Roskopf (68, Gavra). Pe bancă: Vâtcă – Rus, Taub, Telcean *. Antrenor: Adrian Falub.

Politehnica: Borbei ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Ignea (68, Coadă) – Munteanu, Al. Popescu (63, Plazonja), S. Popovici (86, Manea) – Axente. Pe bancă: Murariu – Jurj *, B. Vasile, Lolea **, D. Radu **, D. Andrei **. Antrenor: Octavian Benga.

*junior U20 / **junior U18