Politehnica Timișoara a pierdut dramatic meciul susținut astăzi, în deplasare, cu Știința Miroslava, în etapa a 34-a a Ligii a II-a. Alb-violeții și-au marcat un autogol în prelungiri, prin căpitanul Dănuț Bilia, și revin cu mâna goală dintr-una dintre cele mai lungi deplasări ale sezonului.

Partida de la Uricani a început cu o ocazie a timișorenilor. În minutul 3, Politehnica a beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, Sorescu i-a „mișcat” balonul lui Bilia, care a șutat însă peste transversală. A urmat însă o perioadă de dominare a gazdelor, care au trimis primul șut spre poartă în minutul 5, prin Căruță, de la 22 de metri, direct în brațele lui Dascălu. Apoi, în minutul 12, Agrigoroaei a centrat de pe stânga pentru Taciuc, care a reluat din vole, din colțul careului de șase metri, în bara porții poliste. Timișorenii au pus din nou stăpânire pe joc, iar în minutul 31, Sorescu a pătruns în jumătatea adversă și a șutat de la 20 de metri, însă Târnovanu, cu un reflex uluitor, a reușit să respingă de lângă bară. Două minute mai târziu, o nouă ocazie imensă pentru alb-violeți, la centrarea de pe stânga a lui Ghinescu pentru Giuricici, a cărui lovitură de cap a lovit bara din dreapta portarului.

Contrar cursului jocului, gazdele au reușit deschiderea scorului, prin Robert Asăvoaei, care a pătruns în careu de pe stânga, a ajuns față în față cu Dascălu și a marcat, cu un șut la colțul lung. Avantajul moldovenilor n-a durat însă decât cinci minute. În minutul 40, Târnovanu a pasat greșit, Plămadă a recuperat în jumătatea adversă, a întors la Sorescu, iar șeptarul polist l-a servit perfect pe Vasile Nicolae, care a marcat cu un șut din interiorul careului, deviat și de căpitanul Crișan. Până la pauză, amfitrionii au mai avut o șansă bună de a marca, în minutul 42, prin Taciuc, care a scăpat singur spre poartă, însă l-a luat la țintă pe Dascălu.

Repriza secundă a început în nota de dominare a timișorenilor, care au avut o primă șansă notabilă în minutul 52, atunci când Vasile Nicolae a trimis direct pe poartă, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, din lateral stânga, iar Târnovanu a reușit să respingă. Apoi, în minutul 55, Sorescu a fost găsit perfect de același Vasile Nicolae, cu o „diagonală”, însă a șutat slab, pe direcția portarului. În minutul 56, s-a consemnat ocazia meciului, Târnovanu a ieșit greșit, la 20 de metri, a respins până la Lazea, care de la 35 de metri a reușit lobul, mingea a căzut în fața porții goale, iar apoi a ricoșat în transversală.

Spre final, cele două formații s-au întrecut în ocazii rarissime. Mai întâi, în minutul 82, Dascălu a respins în primă vază reluarea cu capul a lui Nemțanu, balonul a ricoșat la Izmană, însă nici el nu l-a putut învinge pe goalkeeperul polist, care a respins, cu piciorul, în corner. Mai apoi, în minutul 85, Plămadă a așezat elegant, cu călcâiul, pentru Sorescu, al cărui șut din șapte metri, din poziție centrală, a trecut pe lângă poartă.

Finalul a fost însă favorabil pentru Știința, care a primit în prelunguri un cadou din partea alb-violeților. În al doilea minut de prelungire, Dascălu a scăpat un balon printre mâini, iar Bilia, venit din alergare, a intrat cu mingea în propria poartă.

S-a încheiat 2-1 pentru Știința Miroslava, care acumulează trei puncte cruciale în lupta pentru supraviețuirea în Liga a II-a. Alb-violeții, care au prestat în multe momente un joc bun pe terenul nou-promovatei din Moldova, vor parcurge cu tolba goală lungul drum spre casă.

Știința Miroslava (antrenor Adrian Kereszy): Târnovanu – Chindriș, Crișan (cpt.) (65, Nemțanu), S. Bucur, Agrigoroaei – Săvoaia – Viorică, Taciuc, Căruță (59, Izmană), Asăvoaei – Țapu (56, Buhăcianu)
Politehnica Timișoara (antrenor Iulian Prodana): Dascălu – Motreanu, Bilia (cpt.), Krausz, Ghinescu – Poparadu – Giuricici (66, Schieb), Lazea (73, Taub), V. Nicolae, Sorescu – Plămadă