© Politehnica Timişoara

Cristian Dros s-a născut la 15 aprilie 1998, la Bălți, al treilea oraș ca mărime din R. Moldova. Junioratul l-a făcut la echipa locală Olimpia (numită, ulterior și actual, Zaria), la care a debutat și la seniori, primul său meci în Divizia Națională a țării românești de la est de Prut susținându-l în 2014, pe când avea doar 16 ani! A fost un 0-3 cu Dacia Chișinău, în deplasare, meci în care Dros a intrat în min. 73.


În ediția 2018 a primului eșalon din R. Moldova (campionat care se dispută în sistem primăvară – toamnă), Dros a evoluat în 21 din cele 28 de jocuri ale Zariei, fiind de 18 ori titular și nu a marcat niciun gol. Zaria s-a clasat însă pe ultimul loc, 8, și a retrogradat, deși în toamna anului trecut a participat în Liga Europa! Zaria a fost eliminată în turul 1 preliminar de polonezii de la Gornik Zabrze, Dros jucând 17 minute în meciul retur (1-1 la Bălți). În 2016, când Zaria a cucerit Cupa Moldovei, Dros nu a făcut parte din lot.


Dros joacă mijlocaș defensiv și a fost internațional de juniori U17 și U19 al R. Moldova, jucând inclusiv în partide din preliminariile Europenelor juvenile. La ora actuală, este internațional de tineret.