Duminică, 1 mai, Politehnica Timișoara a primit pe Stadionul Știința vizita echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc într-un meci contând pentru etapa șase din play-off-ul Ligii 1. Cu o dominare totală a partidei, fetele în ghete și-au adjudecat cele trei puncte cu scor de tenis, 6-0.

Meciul a fost intens încă din primele minute, ambele echipe ratând șansa de a deschide scorul. După ce portarul oaspetelor, Linda Rezmeliță, a reținut un șut expediat de Nikoleta Kurja, la faza următoare balonul șutat de Yelizaveta Molodvik a șters bara laterală a porții apărate de Sara Câmpean. După aceste prime momente, Poli a pus stăpânire pe jumătatea de teren a adversarelor și a pus presiune continuă ratând ocazii importante prin Anda Jivan și Cristina Sucilă. În minutul 13, după o recuperare și centrare a Nikoletei Kurja, Bianca Ienovan reușește să deschidă scorul cu o lovitură de cap, acesta fiind și primul ei gol din acest sezon.

Aceeași Ienovan putea să facă 2-0 tot cu o lovitură de cap după o centrare a Teodorei Meluță, însă Rezmeliță s-a opus încă o dată. După alte ocazii ratate, Anda Jivan majorează avantajul în minutul 35 cu un șut puternic din interioul careului, după o centrare a Larisei Grigore. Spre finalul primei părți, Yelizaveta Molodvik a executat foarte bine o lovitură liberă de la mare distanță, dar Sara Câmpean s-a aflat la datorie și a respins mingea în corner.

Vasas Femina a început bine repriza a doua, însă nu a reușit să pună cu adevărat în pericol poarta noastră. După câteva ocazii ratate prin Andreea Șepețan, intrată la pauză, și Bianca Ienovan, Cristina Sucilă pasează lung către Florentina Ancăș, care pătrunde în careu și îi centrează înapoi Cristinei, aceasta reluând în poartă pentru 3-0. Defensiva noastră a făcut față cu brio în fața tentativelor echipei oaspete de a se apropia periculos de poarta noastră și a urmat hat-trick-ul Andreei Șepețan. Mai intâi în minutul 73 a împins în poartă balonul centrat de Teodora Meluță, ca după câteva minute să scape singură spre poartă, trimițând fără emoții pe lângă portar. Golul de 6-0 l-a marcat cu cinci minute înainte de final, cu un șut puternic în vinclu, după pasa Biancăi Ienovan.

Pentru Politehnica Timișoara urmează deplasarea de la Alexandria pe 8 mai, CSM având patru puncte avans în clasament.

„Mă bucură faptul că jucăm, construim, am avut foarte multe situații de a marca, nu mai jucăm la întâmplare, fetele încep să își găsească locul în teren. Sigur că lor le-au lipsit câteva titulare, cum ne-au lipsit și nouă, dar se pare că junioarele noastre sunt mai bine pregătite decât junioarele lor, deși Odorheiul este renumit ca un centru care oferă în fiecare an junioare de calitate și de mare perspectivă. Mă bucură ce văd în teren, cred că suntem pe un drum bun, îmi dă încredere pentru viitor. Cred că putem construi o echipă frumoasă și, nu știu, într-un an, doi, trei, clar această echipă se va bate pentru titlu și ne dorim din tot sufletul să punem Timișoara pe harta fotbalului feminin european, adică să mergem în Champions League. 

Pe lângă absențele cu accidentări grave ca ale Shairei Pera sau Giorgianei Mateescu, astăzi nu au putut juca Genoveva Roșie, Clara Roșu, Roxana Dovîncescu, Anca Dobai, sperăm ca pe câteva dintre ele să le avem apte 100% pentru meciul important de săptămâna viitoare cu Alexandria. Din păcate, tot timpul am avut accidentări, dar la modul nostru de a juca și de a ne pregăti este dificil să avem tot lotul valid mereu. De aceea în vară ne dorim să mai aducem 3-4 jucătoare de valoare, astfel încât să apară concurența pe posturi, dar și ca în momentul în care apar accidentări să nu fim nevoiți să improvizăm și să avem soluții pe bancă” a declarat managerul Mirel Albon la finalul partidei.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (cpt.), 22. Nicol Dincă-Vuia (3. Andra Mihăescu 65′), 7. Florentina Ancăș (26. Bianca Corsei 81′), 23. Melisa Șodinca (4. Cristina Codrescu 46′), 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja, 11. Larisa Grigore (25. Dana Cioablă 81′), 14. Anda Jivan, 16. Bianca Ienovan, 13. Adina Rognean (19. Andreea Șepețan 46′).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 15. Denisa Hațegan, 21. Rianna Fratuțescu.

Vasas Femina: 15. Rezmeliță Linda (cpt.) – 2. Timea Sándor, 13. Aura Zănoagă, 3. Noémi Szabo, 9. Petra Sinka, 14. Boglárka Hadnagy (8. Boglárka Benczédi 53′), 16. Krisztina Pásztor, 5. Anett Godra, 19. Henrietta Sólyom, 11. Beatrix Szilveszter (6. Dorka Elekes 53′), 10. Yelizaveta Molodvik (12. Ágota Dénes 46′).