Duminică, în etapa a patra a Ligii I, Politehnica Timișoara a întâlnit în deplasare echipa Fotbal Feminin Baia Mare pe Stadionul Central Recea. Am avut parte de un meci cu multe faze de poartă și goluri frumoase, iar după victoria cu 4-1 cele trei puncte puse în joc vin în Banat.

Meciul a început cu o posesie clară pentru echipa noastră, care a pus presiune încă din primele minute. Aflată la primul meci ca titulară, scorul a fost deschis rapid de Roxana Dovîncescu, cu o lovitură de cap din centrarea Denisei Hațegan în minutul 7. Deși echipa bănățeană a atacat continuu și cea mai mare ocazie a gazdelor a fost o lovitură liberă de la distanță, apărată de Rebeca Pavel, scorul a rămas 1-0 până la intrarea la cabine.

Scenariul meciului a fost la fel și în partea a doua a meciului, Politehnica Timișoara atacând în valuri, reușind să oprească tentativele de atac ale echipei din Baia Mare. După o incursiune a Florentinei Ancăș pe partea dreaptă cu centrare în fața porții, balonul ajunge în plasă după ce Larisa Grigore incomodează fundașul advers. La scurt timp, în minutul 58, Baia Mare reduce din diferență prin Dariana Indrei care execută foarte bine o lovitură liberă de la marginea careului.

Scorul a fost stabilit pe finalul cu două goluri foarte asemănătoare: în minutul 81 și 85, Cristina Sucilă, urmată de Melisa Șodinca, marchează de la distanță cu șut centrare, balonul luând prin surprindere apărarea adversă. 4-1 la final și o victorie foarte importantă pentru Politehnica Timișoara.

„Am mai trecut un hop, am obținut trei puncte importante. Am avut un meci dificil mai ales prin faptul că am fost obligați să improvizăm, să folosim jucătoare care nu au foarte multă experiență sau să jucăm cu jucătoare care nu au jucat până acum în meciuri oficiale pe anumite posturi, de exemplu Larisa Grigore vârf de atac. Însă, am făcut un joc bun, echipa a crescut ca și posesie, ca și consistență în joc. Începem să vedem în joc traseele pe care le lucrăm la antrenamente, mi-au plăcut foarte multe lucruri. Avem de lucrat însă la atitudine, la mentalitate, la tranziții. Au fost momente în care am făcut tranzițiile foarte lent și am permis echipei din Baia Mare să aibă contraatacuri care puteau să devină periculoase. Una peste alta, sunt trei puncte importante, este o victorie frumoasă, am marcat mult și mai puteam să marcăm. Încă aștept mai mult de la jucătoarele senioare cu experiență, dar cred că suntem pe un drum bun și sper ca în meciurile următoare jocul nostru să fie și mai bun, mai consistent și automat vor veni și rezultatele” a declarat la final managerul Mirel Albon.

Deși urma o pauză competițională, etapa șase, programată inițial pentru 14 octombrie, a fost devansată pentru 3 octombrie. Prin urmare, duminica aceasta Politehnica Timișoara va juca în deplasare la București în compania echipei Fair-Play.

ACS Fotbal Feminin Baia Mare: 1. Kriszta Haim (30. Patricia Ardelean) – 18. Camelia Daneliuc, 10. Dariana Indrei, 3. Gabriela Țițu, 22. Alexandra Buftea, 7. Laura Desmerean, 6. Diana Butuza, 14. Denisa Olar, 9. Paula Gavriș, 11. Georgiana Marița (8. Bianca Lazăr), 20. Patricia Șpan (26. Denisa Șut). Antrenor: Octavian Dragomir.

Rezervă neutilizată: 21. Paula Tărău

Politehnica Timișoara: 12. Rebeca Pavel, 14. Anda Jivan, 5. Teodora Meluță (cpt.), 15. Denisa Hațegan, 6. Denisa Heisu, 4. Cristina Codrescu (13. Adina Rognean), 27. Roșie Genoveva (24. Cristina Sucilă), 10. Nikoleta Kurja (2. Anca Dobai), 7. Florentina Ancăș, 11. Larisa Grigore (23. Melisa Șodinca) , 20. Roxana Dovîncescu (19. Andreea Șepețan). Antrenor: Mirel Albon

Rezerve neutilizate: 1. Alexandra Dăniloaia, 25. Maria Ceaușu.