Politehnica Timișoara s-a deplasat la Miercurea Ciuc pentru confruntarea cu FK Csíkszereda din etapa 6 a play-off-ului Ligii I. La finalul unui meci dominat cap-coadă, Poli învinge cu 7-0 și se menține lider în clasament.

Fetele în Ghete s-au aruncat în atac încă din primele minute, având și o ocazie uriașă la prima fază, când Barbara Bartalis a respins de pe linia porții balonul trimis de Roxana Mirea. În minutul 7 Nikolina Cakovic deschide scorul cu o lovitură de cap perfectă în urma unui corner bătut de Nikoleta Kurja. După doar trei minute Bianca Ienovan dublează avantajul echipei cu un șut ușor din careu, în urma unei pase date de Anda Jivan. Au urmat momente cu un joc de luptă mai mult la mijlocul terenului, fazele periculoase lipsind de ambele părți. La ultima fază a primei reprize, Cristina Sucilă trimite un balon lung spre Cakovic, care marchează în poarta goală după o ieșire greșită a portarului.

Repriza a doua a început la fel de bine pentru echipa bănățeană, marcând foarte repede. În minutul 53, Anda Jivan driblează două adversare și dă o pasă pe culoar excelentă pentru Bianca Ienovan, care execută portarul din interiorul careului. În minutul 64 portarul Réka Tankó vede cartonaș roșu direct pentru o intrare dură la marginea careului asupra Nikolinei Cakovic, iar Teodora Meluță execută perfect, ducând scorul la 5-0. Intrată în minutul 72, Genoveva Roșie marchează după cinci minute cu un șut de la peste 18 metri, iar scorul final este stabilit de Cristina Sucilă după o fază construită împreună cu Clara Roșu.

7-0 și se repetă scorul din toamna anului trecut dintre cele două echipe. Pentru Poli urmează meciul de pe teren propriu cu Banat Girls, programat pentru 13 mai, de la ora 13:00 pe Stadionul Știința.

„Este o victorie foarte clară. Mai mult decât diferența de scor, mă bucură evoluția fetelor. Sperăm că, exact ceea ce spuneam după meciul cu FC Carmen, cu acel punct am reușit să ieșim din acea perioadă nefastă. Suntem pe un drum bun, este foarte îmbucurător că suntem doar la mâna noastră și sperăm să continuăm evoluțiile ascendente, de la meci la meci să jucăm și mai bine, astfel încât să prindem o formă foarte bună în ultima etapă la meciul cu Universitatea Cluj și să ne bucurăm la sfârșitul campionatului pentru obținerea unui titlu pe care, zic eu, îl merităm pentru că de la prima etapă până acum am fost permanent pe primul loc” a declarat la finalul meciului Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean- 5. Teodora Meluță (cpt.), 28. Antonia Bratu, 4. Cristina Codrescu, 7. Florentina Ancăș (88. Tristan Corneil 61’), 10. Nikoleta Kurja, 24. Cristina Sucilă, 26. Roxana Mirea (27. Genoveva Roșie 72’), 14. Anda Jivan (8. Clara Roșu 61’), 9. Nikolina Cakovic (3. Emilin Araujo 72’), 16. Bianca Ienovan (23. Melisa Șodinca 61’)

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 11. Larisa Grigore, 19. Andreea Șepețan, 22. Nicol Dincă-Vuia