După egalul din derby-ul local cu Ripensia, POLI a întâlnit ieri de la ora 14 pe Sportul Snagov. Pentru alb-violeți, singura variantă era victoria, care să îi ducă într-o zonă mai liniștită a clasamentului, altfel evoluțiile și rezultatele bune din ultima perioadă ar fi fost în zadar. Înaintea partidei, druckerii poliști vorbeau despre rezultatele surprinzătoare obținute de oaspeți în ultimele etape – egal la Ploiești cu Petrolul, egal acasă cu U Cluj, victorie cu Rapid și înfrângerile la limită cu Farul, Mioveni și Turris-Oltul, meciuri pierdute aproape de minutul 90. Totuși, uitându-ne la locul ocupat în clasament de oaspeți, penultimul, exista riscul ca băieții noștri să privească cu o oarecare relaxare acest meci, însă, din fericire, motivați bine de pe bancă de Tavi Benga și conștienți de importanța celor 3 puncte, ‘’băieții în ghete’’ au tratat foarte serios meciul și au obținut o victorie pe deplin meritată, scor final 2-0, prin golurile marcate de Alin Ignea și Mircea Axente.

©️ Leczki Józsi

Fără unul dintre stâlpii defensivei noastre, Cristi Scutaru, încă nerecuperat în urma unei accidentări, și în continuare fără Alin Manea și Marvin Schieb, care vor lipsi o perioadă mai lungă, Tavi Benga a efectuat două modificări în formula de start față de meciul precedent cu Ripensia – Murariu i-a luat locul în poartă lui Mario Contra, iar pe postul de mijlocaș central a fost preferat Bogdan Vasile, în locul lui Vidrăsan. S-a folosit acelasi clasic sistem 4-2-3-1, în care echipa a făcut din nou un excelent joc defensiv, încercând să blocheze rapid orice încercare de construcție a adversarului, iar pe faza ofensivă, băieții au avut răbdare, au construit și au așteptat să găsească spațiile din defensiva oaspeților. Nu a fost meciul perfect dar a fost o evoluție care a mulțumit cei aproximativ 600 de suporteri prezenți azi pe Știința.

Prima repriză a început cu POLI la timonă, având popesia și dominând, însă fără a pune în pericol poarta adversă. S-a pasat mult, cu foarte multă răbdare, uneori poate cu prea multă răbdare, deoarece multe pase s-au trimis înapoi în jumătatea proprie, au fost și pase greșite pe faza de construcție, poate și din cauza că oaspeții s-au apărat bine în jumătatea proprie. POLI a arătat totuși un joc matur, nu s-a avântat în atac, așteptând greșeala adversarului, care prima dată a venit în minutul 17, când Mera a pasat lung din jumătatea proprie către Axente, un fundaș advers a dat pe lângă minge și atacantul nostru, singur cu portarul Micle, a șutat la colțul scurt, însă mingea a lovit bara. În minutul 35, Mera a avut șansa deschiderii scorului, când a reluat puternic cu capul o centrare din lovitura de colț executată de Ignea, dar Micle a reușit să respingă cu dificultate, Axente a recuperat mingea și i-a pasat în spate lui Cherecheș, dar șutul acestuia a fost blocat de defensiva ilfoveană. Sportul Snagov rareori a reușit să desfacă defensiva noastră, iar când au reușit totuși s-o facă, finalizarea a lăsat mult de dorit, așa cum s-a întâmplat în minutul 33, când Lungu a șutat mult peste poartă dintr-o poziție bună, de la 14 metri.

Gol POLI, 1-0: echipa noastră a reușit să deschidă scorul în minutul 42, când Jurj îl lansează în careu pe Ignea cu o minge peste apărarea oaspeților, mijlocașul nostru preia cu pieptul în lateral, a săltat excelent mingea cu dreptul peste fundașul care îl tatona și apoi l-a executat cu stângul pe portarul oaspeților, ieșit în întâmpinare. Un gol foarte frumos reușit de Ignea, care înscrie în al 2-lea meci consecutiv acasă, iar Politehnica conducea cu 1-0.

În prelungirile primei reprize, POLI a avut șansa desprinderii, când Popescu îl găsește excelent cu o pasă pe Axente, iar atacantul nostru ratează din nou singur cu portarul, dintr-o poziție similară cu cea din minutul 17, finalizând cu dreptul la colțul scurt, pe lângă poartă.

©️ Leczki Józsi

A doua repriză a început în forță pentru Politehnica, care a atacat încă de la început și a avut două situații bune de a înscrie, prima în minutul 48 prin Mera, care a reluat peste poartă cu capul un corner executat de Ignea, iar la un minut distanță, același Ignea a încercat să-l surprindă din corner pe Micle, când a bătut pe poartă la colțul scurt, însă acesta a reușit să respingă de langa bară. În minutul 54, Axente ratează încă o ocazie uriașă, când o centrare a lui Ungureanu din partea stângă, îl găsește liber în careu la 5 metri de poartă, reia din cădere cu capul la colțul lung, însă mingea trece la câțiva centimetri de bară, portarul fiind bătut. Peste alte două minute, Axente ratează încă o șansă importantă de a majora scorul, când pătrunde în careu și șutează de la colțul careului de 6 metri în plasa laterală. A urmat o perioadă de joc în care oaspeții au avut posesia mai mult și au încercat să desfacă apărarea noastră, dar cuplul Mera – Coadă a dirijat excelent defensiva și au închis spațiile către poartă noastră. Ilfovenii au încercat să pună în pericol poarta lui Murariu prin 2-3 șuturi de la distanță, care au trecut mult peste poartă. În minutul 63, poate cea mai importantă șansă a lor de a egala a venit în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, când Roșu l-a găsit liber în careu pe Poștoarcă, dar Murariu a ieșit în întâmpinare și l-a blocat foarte bine cu piciorul. POLI a mai avut situații de a înscrie – în minutul 71 prin Axente, care a șutat de la 18 metri, dar pe direcția lui Micle, apoi Zabun a șutat dintr-o poziție foarte bună de la marginea careului, în minutul 76, dar mingea a trecut de puțin pe lângă bara de la colțul lung, iar Axente a irosit o nouă șansă bună, în minutul 79, când driblează doi jucători în careu, își face mingea pe stângul și dintr-o poziție bună de la 14-15 metri, șutează mult peste poartă.

Gol POLI, 2:0: În minutul 86, Bogdan Vasile a recuperat foarte bine o minge la 25 de metri de poarta oaspeților și a fost faultat din spate de Roșu. Cel care și-a asumat rolul de a executa această lovitură liberă a fost Mircea Axente, care a reușit o execuție extraordinară, șutând cu șiretul peste zid și mingea s-a oprit în vinclul porții. Ceea ce nu reușit din alte poziții multe mai bune, când a ratat 5 ocazii foarte mari, iată că a reușit dintr-o lovitură liberă executată magistral, atacantul nostru luându-și revanșa și arătând că are calitate. Un gol pe deplin meritat, atât pentru Axente, cât și pentru POLI.

Finalul de joc nu a mai adus nimic notabil și fanii poliști s-au bucurat pentru a 2-a victorie consecutivă acasă. Căpitanul Mera a luat un steag din arsenalul Peluzei Sud și a dat tonul petrecerii, băieții din teren bucurându-se împreună cu cei din tribune pentru acest nou succes. Încă un final de săptămână frumos în familia alb-violet și merită felicitați toți cei implicați în bunul mers al echipei. A fost o perioadă grea, cu 5 meciuri în 14 zile, cu jucători accidentați și supendați, cu un antrenor nou pe bancă, dar POLI a trecut cu brio peste acest program foarte greu, obținând 10 puncte.

©️ Leczki Józsi

O victorie care ne duce până pe locul 9, iar suporterii au toate motivele să fie optimiști și să înceapă sa facă calcule privind înspre partea de sus a clasamentului, nu către cea de jos. POLI și tot ce ține de fenomenul alb-violet merită acest lucru, ba chiar mult mai mult! În același timp, trebuie să privim realiști și cu multă seriozitate partidele care urmează, deoarece acest campionat al ligii a 2-a este unul greu, în care meciurile sunt foarte echilibrate. Pentru POLI urmează o deplasare în weekend-ul viitor la Cluj, cu Universitatea. Meciul va avea loc sâmbătă de la ora 12. Ne punem încrederea că echipa noastră va continua parcursul bun, iar fanii noștri vor avea ocazia să sărbătorească un nou rezultat pozitiv.

HAI POLI!

Politehnica: Mutariu – Jurj, Mera (cpt.), Coadă, Cherecheş – Dros (81, Vidrăsan), B. Vasile – Popescu, Ignea, Ungureanu (64, Zabun) – Axente (90+1, Piţigoi)
Rezerve: Contra – Trip, Radu, Motreanu
Antrenor: Octavian Benga

Sportul Snagov: Micle – Poştoarcă, Mocioacă, Apostol, Răileanu, Turbatu (59, Novac) – Roşu, Lungu (74, Cubleşan), Nechita – Stoica (cpt.), Safsaf (81, Ioniţă)
Rezerve: Stanciu – Mirică, Dorobanţu, Bărbulescu
Antrenor: Valentin Ivan

Octavian Benga, antrenor Politehnica: „Aș vrea în mod special să vorbesc despre această perioadă în care am jucat 4 meciuri în 10 zile. Scot în evidența acest aspect pentru că vreau să îmi felicit jucătorii. Pe un fond de oboseală, astăzi au dat tot pe teren: atitudine, voință și disciplină tactică. Exact cum v-am spus, Snagovul este o echipă imprevizibilă. Consider că am pregătit foarte bine meciul. Jucătorii au respectat sarcinile impuse și, dacă erau mai atenți în prima repriză, am fi intrat cu 2-0 la pauză. Spre deosebire de alte meciuri, am avut și o posesie mult mai bună și am jucat direct spre poartă. Per total mă declar mulțumit. Sunt foarte fericit că am ieșit câștigători și că am acumulat 7 puncte în ultimele 3 partide.”