Cu o săptămână în avans, Politehnica Timișoara a întâlnit astăzi CSM Alexandria în etapa a treia a SuperLigii Feminine.

Poli a pus presiune pe echipa oaspete încă de la startul partidei, însă fără să creeze un real pericol. În minutul 13, Lorena Mihăilesc a recuperat un balon la marginea terenului, i-a pasat Nikoletei Kurja, care a deschis scorul cu un șut puternic din prima de la 16 metri. Au urmat ocazii bune irosite de Andreea Șepețan, Roxana Mirea sau Anda Jivan. În minutul 41, după o repunere de la margine, Melinda Nagy a trimis o diagonală, balonul depășind linia defensivă adversă, iar Dimitra Ivanova a trimis peste portar, stabilind scorul de 2-0 la pauză.

În repriza a doua Politehnica a continuat să atace în valuri, anihilând orice tentativă a echipei din Alexandria de a se apropia de poarta apărată de Cosmina Roșu. Revenită după accidentare și intrată pe teren după pauză, Teodora Meluță a centrat în minutul 52 pentru lovitura de cap a Roxanei Mirea, urmând ca după șapte minute Andreea Șepețan să intercepteze balonul în careu și să facă 4-0 după o lovitură liberă bătută puternic de Antonia Bratu. Minutele 75 și 80 aduc dubla pentru Dimitra Ivanova, din centrarea Nikoletei Kurja, respectiv Andreea Șepețan, din pasa nou-intratei Emilly da Silva Scaramelo.

6-0 și Politehnica intră în pauză competițională, următorul meci oficial din SuperLiga Feminină fiind programat pentru data de 1 octombrie, când joacă în deplasare cu CS Gloria 2018 Bistrița.

„Un meci bun astăzi, o victorie concludentă, scorul spune ce s-a întâmplat azi în teren. Sunt foarte bucuros că începem să arătăm ceea ce vrem să jucăm, modelul nostru de joc începe să dea roade. Începem să le integrăm din ce în ce mai mult pe jucătoarele nou venite care, din păcate pentru noi, au venit destul de târziu în timpul perioadei de pregătire, au reintrat deja și dintre jucătoarele accidentate. Sunt multe lucruri pozitive pentru astăzi.

Urmează o perioadă de pauză în care avem timp și sper să reușim să punem multe lucruri la punct, atât individual – jucătoare care sunt în urmă cu pregătirea fizică, cât și ca joc de echipă, deși ne va fi greu pentru că vor fi acele zile în care multe jucătoare de la noi vor fi plecate la loturile naționale. Însă, săptămâna viitoare putem să lucrăm cu toată lumea și sper să punem aceste lucruri la punct, cât se poate de bine, pentru că urmează o serie de meciuri grele cu adversar puternici, care s-au întărit foarte tare în această vară și cu care ne batem direct pentru calificarea în play-off.

Exact ca și la meciul cu Miercurea Ciuc, cred că sunt trei puncte foarte importante. Sper ca multele ocazii avute azi să le dea încredere în continuare fetelor, să conștientizeze că suntem pe un drum foarte bun și că putem să construim o echipă frumoasă care să aibă un cuvânt important de spus în economia campionatului” a declarat managerul tehnic Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu (41. Gabriela Bogdan 77’) – 14. Anda Jivan, 6. Melinda Nagy (5. Teodora Meluță 46’), 4. Antonia Bratu, 3. Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues (24. Elena Petrișor 77’), 8. Dyana Dawood (25. Dana Cioablă 62’), 10. Nikoleta Kurja (cpt.), 11. Roxana Mirea, 9. Lorena Mihăilesc (99. Emilly da Silva Scaramelo 62’), 19. Andreea Șepețan, 16. Dimitra Ivanova

Rezerve neutilizate: 18. Alexandra Boboc, 20. Roxana Dovîncescu, 22. Bianca Corsei, 26. Rianna Fratuțescu

CSM Alexandria: 1. Cristina Costico, 18. Gabriela Rizea, 15. Oana Dumitrache (cpt.), 8. Iustina Rezeanu, 9. Daniela Preda, 6. Claudia Pană, 7. Cristina Tudorache, 17. Alexandra Nica, 14. Mădălina Zanfir (Natalia Chera 73’), 5. Roxana Șerban (11. Florina Feraru 72’), 2. Mihaela Radu (13. Maria Dumitru 60’)

Rezerve neutilizate: 12. Patricia Jderu, 10. Sara Mazilu, 3. Valentina Petre