Alb-violeţii au susţinut astăzi pe arena „Dan Păltinişanu” un nou joc de pregătire. Politehnica Timişoara a câştigat cu 4-0 (2-0) în faţa celor de la Club Atletic Oradea. Golurile au fost marcate de Cosmin Bîrnoi, Adrian Zaluschi şi Roberto Haţegan (două).

Scorul a fost deschis rapid, în minutul 9, când Zaluschi, pe contraatac, i-a centrat în faţa porţii lui Cosmin Bîrnoi, care a reluat balonul în plasă. În minutul 39 Bîrnoi i-a returnat serviciul primului iar „Zalu” a finalizat pe jos, cu latul din centrul careului, printre picioarele portarului.

Partea secundă a fost abordată de antrenorul Dorin Toma cu o garnitură complet diferită şi cu o medie de vârstă mai scăzută. Chiar şi aşa alb-violeţii au mai punctat de două ori prin Roberto Haţegan. Prima dată acesta a plasat balonul din marginea careului în apropierea vinclului din dreapta goalkeeperului (min. 60). Apoi acelaşi mijlocaş a realizat „dubla” cu o execuţie din lovitură liberă, balonul lovind şi transversala înainte de a intra în poartă (70). Cele mai mari ocazii ale oaspeţilor noştri i-au aparţinut lui Gunie (min. 22 şi 67 – intervenţie Devenish-Meares) şi Cîrjan (25 şi 43).

Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea – D. Radu, Zaluschi, R. Rus, Bîrnoi – Axente (prima repriză). Devenish-Meares – Jurj, Moțiu, Jose Estevez, Oanea – Gologan – S. Costea, Hațegan, Ehling, Manea – Serediuc (repriza secundă). Antrenor: Dorin Toma.

CAO: Verdeș – Gunie, Mintaș, Letan, Ioviță – Roșu, Ardelean, Cherman, Chitaș – Cîrjan, Gheorghiță. Au mai intrat: Porumb, Al. Popa, D. Stan, Kovacs, Akman și Urbanowski. Antrenor: Florin Farcaş.

De la alb-violeţi au lipsit din motive medicale Bocşan şi Popeţ, în timp ce Doru Andrei se află la o acţiune a lotului naţional U19. Srgian Luchin nu se mai pregăteşte cu echipa noastră, în schimb, astăzi a fost testat portughezul Jose Esteves (post de bază: mijlocaş defensiv, născut 2001, provenit de la Boavista).

„Victoria puţin mă interesează. Mă interesează aspectele jocului, mă interesează jocul nostru, pentru că încă suntem în perioada jocurilor amicale. Important va fi cum vom arăta în prima etapă şi trebuie să arătăm foarte bine, pentru că avem un început de campionat destul de greu, cu una dintre candidatele la promovare. Una peste alta a fost un antrenament bun, venim după un cantonament care s-a prelungit până sâmbătă, ieşind cu jocul din Serbia, şi încercăm să reglăm ceea ce nu ne-a ieşit inclusiv în jocul de sâmbătă, cu Ripensia”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Următorul joc al Politehnicii, ultimul amical înainte de startul campionatului, va fi cu Ripensia. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Electrica”.