Politehnica Timișoara a primit vizita echipei Banat Girls în duelul inter-județean al etapei 8 din play-off-ul Ligii 1. După un meci dominat total și două goluri marcate, Poli păstrează cele trei puncte și se menține în fruntea clasamentului.

Prima repriză s-a terminat cu scor alb 0-0, însă alb-violetele au ratat ocazie după ocazie. Rând pe rând, Mirea, Sucilă, Ienovan, Roșu sau Meluță au trecut pe lângă deschiderea scorului. De partea cealaltă, defensiva noastră și-a făcut treaba, iar în rarele momente în care s-au apropiat de poartă jucătoarele de la Banat Girls, Sara Câmpean s-a aflat la datorie. Foarte rapid după revenirea de la cabine, Bianca Ienovan scoate o lovitură de pedeapsă, transformată de Teodora Meluță în minutul 49. După câteva ocazii ratate de Cakovic, intrată la pauză, în minutul 65 ia o acțiune pe cont propriu și majorează avantajul. Până la fluierul final, Bratu, Ienovan sau Șodinca au ratat câteva ocazii importante.

Mă așteptam să fie un meci greu, știam că vor fi motivate. Este normal să fie așa, fetele se cunosc, se întâlnesc în oraș, se știu între ele, eu cu Liviu Ivasuc am lucrat împreună, a fost aici. Clar, în astfel de condiții, toată lumea își dorește să demonstreze. Au făcut transferuri în iarnă, nu au avut rezultatele așteptate în play-off și cred că un rezultat pozitiv astăzi ar fi spălat toate nereușitele de până acum. Cred ca am controlat jocul. Din punctul meu de vedere cred că am avut peste 20 de ocazii de a marca, dar nu am făcut cel mai bun joc al nostru. Nu am avut ritmul și intensitatea acțiunilor ca și sâmbăta trecută, nu am fost concentrați la finalizare sau la ultima pasă și asta ne-a făcut să avem emoții, să tremurăm în unele momente pentru că și ei au jucătoare de calitate, Alexandra Hornea, Laura Desmerean, jucătoarele aduse din străinătate și orice situație de contraatac putea să devină periculoasă pentru poarta noastră, mai ales că noi atacam și ele aveau spații. Am reușit să gestionăm, să înscriem, am luat cele 3 puncte. Ne așteaptă un nou meci dificil la Vasas săptămâna viitoare. Sper să fim capabili să gestionăm și acel meci. Eu sper să fim avantajați și de faptul că ele vor juca marți și vor avea mai puține zile de refacere pentru un joc care eu cred ca pentru ei e capital, ambițiile locale sunt foarte mari, cred că vor da tot în acel meci și atunci, în aceste condiții, sper să avem liniștea și concentrarea să rezolvăm meciul cu ușurință” a declarat la final managerul Mirel Albon.

Meciul cu Vasas Femina din etapa 9 este programat pentru 20 mai, ora 13:00 și va transmis în direct pe FRF TV.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (cpt.), 28. Antonia Bratu, 4. Cristina Codrescu, 88. Tristan Corneil (3. Emilin Araujo 46′), 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja, 26. Roxana Mirea (27. Genoveva Roșie 46′), 14. Anda Jivan (12. Lorena Mihăilesc 80′), 16. Bianca Ienovan (23. Melisa Șodinca 86′), 8. Roșu Clara (9. Nikolina Cakovic 46′)

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 11. Larisa Grigore, 20. Alexandra Boboc, 22. Nicol Dincă-Vuia