Echipa de fotbal Politehnica Timişoara a câştigat cu 3-1 jocul cu Phoenix Buziaş din runda a 9-a, ultima a play-off-ului Ligii 3.

Alb-violeţii au deschis scorul devreme, în minutul 9, prin lovitura de cap a lui Emanuel Sfichi din centrarea unui alt tânăr, Istratie. Peste şase minute Alex Adamcsik a făcut 2-0 cu un şut în dreapta lui Flonta. Oaspeţii au redus din diferenţă în minutul 19, în urma reuşitei lui Remus Bobocea. Scorul final a fost stabilit încă din prima repriză, în urma reuşitei lui Iosif Liviu Rotariu (min. 26), printr-o execuţie din afara careului, uşor deviată de portar. Fabian Marincu a fost căpitanul echipei astăzi şi a trimis mingea de două ori în bară în urma unor lovituri libere.

Politehnica a aliniat o echipă foarte tânără, în care a debutat, direct titular, Andres Bologa (n. 2008), din propria pepinieră. Iar în repriza secundă a fost folosit un alt junior în premieră – Ştefan Miclăuş (2006).

Pentru Politehnica urmează semifinala barajului de promovare în compania celor de la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Manşa tur e programată miercuri, 22 mai, pe arena „Electrica”, de la ora 18.00.

Politehnica: Mikloș – Sfichi (63, R. Ciurel), Vlaicu, D. Roşu, Bologa (46, Miclăuş) – Marincu (cpt.), I. L. Rotariu (46, E. Adam), M. Oprea, Adamcsik (63, Bărbuţ) – Avrămescu, Istratie (63, D. Ciurel). Antrenor: Paul Codrea.

„Asta îmi doream să văd, entuziasm, încredere, pentru că băieţii erau într-adevăr tineri, foarte mulţi dintre ei. Am avut şi debutul lui Andres Bologa, trebuie să-l amintesc pentru că e jucător 2008 şi a fost titular. L-aş mai fi lăsat în teren, dar a avut o problemă la pauză. Sunt mulţumit, a fost meciul la care am stat liniştit, nu m-am agitat foarte tare pentru că astăzi băieţii au jucat foarte bine. Bineînţeles, ultimul meci fără miză, dar noi am fost serioşi şi era important să văd şi jucătorii care au evoluat mai puţin. Marincu a arătat foarte bine, Adamcsik, Istratie, Oprea, Rotariu, nici nu ştiu jucători care au jucat slab astăzi. Ăsta iar era un obiectiv de-al nostru, să-i dăm minute lui Cristi Bărbuţ, mă bucur că a ieşit sănătos de pe teren… Pregătirea de baraj a început când ne-am reunit în vară, era unul dintre obiectivele noastre. Toţi am vrut să ajungem aici, am ajuns. Am îndeplinit un obiectiv, urmează ce-i mai greu acum, într-adevăr ce-i mai greu e la final. Ştim, suntem conştienţi de valoarea adversarului, de ce înseamnă barajul acesta pentru noi. Dar suntem încrezători, mergem liniştiţi şi încercăm să trecem mai departe”, Paul Codrea, antrenor Politehnica Timişoara.

„Cumva un prim obiectiv e atins, mă bucur că mai mulţi jucători tineri şi-au făcut loc în angrenajul primei echipe. Şi acesta era unul dintre obiectivele noastre, să aducem cât mai mulţi jucători din Academie către echipa mare. Fiecare încearcă să-şi găsească locul. E foarte important ca ei să înţeleagă, încredere li se dă, trebuie să muncească foarte mult. Astăzi au făcut o partidă foarte bună şi suntem foarte bucuroşi de cum au tratat jocul. Era un risc ca la final de aşa-zis sezon să nu abordeze jocul la cel mai ridicat nivel, mă bucur că au dat dovadă de profesionalism. Mă bucur că au făcut-o, e foarte important, pentru că insistăm foarte mult pe subiectele acestea şi primul obiectiv e atins, urmează o săptămână foarte importantă. Toată lumea e conştientă, începând de la mine, la ultimul om din club, e foarte conştient de ce înseamnă această săptămână. E important să ieşim cu bine şi să continuăm ceea ce am început. Adică un drum spre o promovare, am luat-o pas cu pas, dar toată lumea ştie că cerinţele clubului sunt acestea. Încercăm să facem maximum pentru că un club ca al nostru trebuie să fie la un nivel cât mai ridicat. În general oraşul e de aşa natură, primplanul sportului în Timişoara e acaparat de clubul Politehnica, tot timpul o să fie tot felul de comentarii, tot felul de păreri, pentru mine important e că pe parcursul acestui sezon, în momentul de faţă şi de acum încolo, că şi la meciul următor se anunţă un număr foarte mare de spectatori, de suporteri, mă bucur că oamenii din spate, cei care au dat întotdeauna tonul şi sunt sufletul acestui club, sunt alături de jucători. Au înţeles de la început proiectul, au înţeles că trebuie sprijiniţi, au înţeles că cu toţii avem, şi jucătorii mai ales, avem nevoie de sprijinul lor. Au ştiut să creeze tot timpul o atmosferă propice şi să le ridice gradul de responsabilitate, ceea ce am reuşit şi noi. Mă bucur că începem să fim un tot unitar, să avem un numitor comun. Cred că până la urmă toată lumea îşi doreşte binele clubului. Cel puţin noi care suntem implicaţi direct, împreună cu suporterii noştri, cu oamenii care iubesc clubul, eu cred că şi comunitatea din Timişoara şi nu numai, e toată angrenată în ceea ce înseamnă viitorul acestui club.

Dacă ne uităm pe foaie aş putea spune că sunt favoriţi. Dar nu o să spun niciodată lucrul acesta, cumva istoria e de partea noastră, tradiţia, oamenii care lucrează în club, tot ce înseamnă acest club pentru oraş. Putem spune că trebuie să dovedim toate atuurile astea pe care noi le avem şi tot angrenajul acesta de responsabilităţi, trebuie să-l punem pe teren şi să scoatem maximum din această dublă manşă. E clar, dacă te uiţi pe foaie spui că ei vin cu un oarecare plus, dar nu e cazul, din punctul meu de vedere. Până la urmă totul cade pe umerii staffului tehnic, al jucătorilor şi cumva al nostru, să-i sprijinim din spate şi să fim alături de ei şi să le creăm cele mai bune condiţii pentru a performa, ceea ce am reuşit în această perioadă şi să oferim sprijinul necesar ca noi să ieşim cu bine din acest sezon. Au câţiva jucători care au o oarecare experienţă, dar încă o dată, toată lumea o să ceară ca noi să ieşim câştigători de pe teren. La fotbal nu e tot timpul aşa, nu e numai numele, tricoul pe care-l porţi, trebuie să dovedeşti. Noi suntem oamenii care ne-am pus la muncă, suntem conştienţi de adversarul pe care-l întâlnim, nu-l tratăm cu superficialitate în niciun caz, suntem conştienţi că vom avea două meciuri foarte grele. Până la urmă dacă vrei să promovezi trebuie să treci de toate aceste etape… Se anunţă cred cel mai mare număr de spectatori din acest sezon, eu îi aştept să vină să încurajeze, să-i susţină pe jucătorii noştri, pentru că e clar, în momentul de faţă ei sunt viitorul acestui club. Au nevoie de susţinere, au nevoie să joace la nivelul cel mai înalt şi noi trebuie să venim în sprijinul lor să-i ajutăm să ajungă cât mai repede la punctul final”, Costel Pantilimon, director executiv Politehnica Timişoara.