În ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon, Politehnica Timișoara a primit vizita echipei Heniu Prundu Bârgăului pe Stadionul Știința. După un meci foarte tensionat, punctele rămân în Banat, iar medalia de bronz este la doar un pas.
Prima parte a meciului a fost dominată complet de ”fetele în ghete” și, după câteva ocazii, Melisa Șodinca a deschis scorul în minutul 15 după o centrare perfectă a Florentinei Ancăș. Cu risc de accidentare, Bianca Ienovan face 2-0 în minutul 22, după o pasă a Melisei Șodinca, iar tensiunea din teren a crescut din ce în ce mai mult. Poli putea majora scorul, însă șuturile expediate de Cristina Sucilă sau Clara Roșu au trecut peste poarta apărată de Panova. Heniu nu reușește să pună în pericol poarta noastră, nervii cedează de ambele părți, iar arbitrul Vidican arată în câteva rânduri cartonașul galben, iar în minutul 33 antrenorul nostru secund, Cristian Lazăr, a primit gratis un cartonaș roșu.
În repriza secundă, Heniu a strâns rândurile și a presat în căutarea golului, ratând ocazii importante prin Andreea Corduneanu, dar Cosmina Roșu a făcut cel mai bun meci al ei din acest sezon și a închis poarta cu intervenții sigure. La poarta cealaltă, Poli ratează ocazii prin Ancăș, Sucilă și Ienovan, Panova aflându-se și ea la datorie. În minutul 82, după o minge pierdută de Clara Roșu în jumătatea adversă, Beata Ambrus o lansează pe Larisa Sîrbovan, care îi pasează Alexandrei Hornea, scăpată din marcaj, și reduce din diferență. Tensiunea este în continuare la cote înalte și, după un fault asupra Cosminei Roșu, Mirel Albon vede al doilea cartonaș galben pentru proteste, urmat de cel roșu. Heniu caută egalarea, dar se aude fluierul final și Poli obține o victorie mare!
Dacă luăm strict meciurile și punctajul din play-off, Politehnica Timișoara se află pe primul loc cu 20 de puncte, la egalitate cu Heniu Prundu Bârgăului, dar cu golaveraj mai bun, urmate pe locul trei de Universitatea Olimpia Cluj.
„Este o victorie muncită, nu poți câștiga puncte cu Heniu sau cu Clujul, dacă nu muncești. Sunt echipe bune, echipe cu mare experiență, cu jucătoare care au jucat în campionate puternice, care știu ce să facă în anumite situații de joc, însă în meciul cu Heniu, Poli a fost echipa mai bună. În prima repriză am controlat jocul, am marcat de două ori și am mai avut câteva situații foarte bune de a marca. Repriza a doua am început-o mai moale, am avut și câteva jucătoare accidentate, am fost obligat să fac și schimbări în funcție de acestea, nu au fost schimbări tactice. Dar mă bucură faptul că jucătoarele cresc în experiență, cresc în știința jocului și am știut să gestionăm momentele grele, am știut să suferim în anumite momente, să fragmentăm jocul și am încercat să le prindem pe contraatac, am și avut o mare ocazie prin Bianca Ienovan plus alte oportunități. Cred că și în situația în care am primit gol, dacă era o altă jucătoare, poate nu primeam, dar Clara Roșu încă nu are experiență, a încercat să dribleze în loc să meargă spre fanion și să țină balonul până ne repliam. Se întâmplă, asta este, trebuie să învățăm, de aceea suntem aici, și să nu mai repetăm aceleași greșeli. Fetele merită toate aprecierile și toate aplauzele, mulțumim încă o dată minunatului public timișorean, începem să ne câștigăm publicul nostru, care cred că este cel mai important lucru – în momentul în care ai suporteri, poți dezvolta foarte multe. Poli Timișoara a arătat că este pe un drum bun și cred că poate deveni o piesă foarte importantă pe tabla de joc al campionatului intern al României.
Mai mult, după această victorie, mă bucură faptul că, dacă luăm strict punctele din play-off, Poli Timișoara este pe primul loc, Heniu pe doi și Olimpia pe trei. Este o mândrie extraordinară, înseamnă că am muncit foarte bine în aceste 10 luni, sperăm să o ținem pe aceeași linie, să facem un joc bun la Cluj. Sperăm să recuperăm cât mai multe jucătoare accidentate sau care se resimt după acest joc, până duminica viitoare, avem un staff medical foarte bun, avem colaborări cu clinici și sperăm să le punem pe picioare. Genoveva Roșie clar nu va juca, încă este cu orteză, dar Anda Jivan, care a jucat și astăzi cu dureri de spate foarte mari, Teodora Meluță și Bianca Ienovan pot fi recuperate. Mergem la Cluj să facem un joc bun, sper să facem un spectacol reușit pentru o bună propagandă a fotbalului feminin.
Legat de arbitraj, vreau să menționez că mi se pare exagerat și de prost gust ce fac unii arbitri care vin la meciuri de fotbal feminin și se consideră superiori. L-am auzit pe acest arbitru spunând că el nu a venit la fotbal feminin ca să fie luat la mișto, și pot spune cu tărie că nu este normal, cred că el ia fotbalul feminin la mișto, nu a fost în stare să ducă ritmul acestor fete, a dat faulturi invers, a nemulțumit ambele echipe. Când elimini doi de pe bancă, cred că trebuie să te gândești la tine în primul rând. Am protestat, îmi cer scuze pentru acest lucru, dar nu am înjurat, nu am folosit cuvinte urâte, stilul poate că a fost prea vehement, dar acesta este stilul meu. Colegul meu, la o fază care a fost fault după părerea noastră, a sărit în sus și a primit roșu, înjurătura venind din tribuna din spatele băncii, se aude și pe filmare. La un meci între locul 1 și locul 3, nu poți să te prezinți astfel. Și cei de la Heniu sunt nemulțumiți de arbitraj” a declarat Mirel Albon la sfârșitul partidei.
Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 7. Florentina Ancăș, 4. Cristina Codrescu, 15. Denisa Hațegan, 5. Teodora Meluță (22. Nicol Dincă-Vuia 74′), 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja, 8. Clara Roșu, 16. Bianca Ienovan, 14. Anda Jivan (11. Larisa Grigore 74′), 23. Melisa Șodinca.
Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 13. Adina Rognean, 18. Sabina Scurtu, 21. Jamily Aya, 25. Ionela Năstăsoiu.
Heniu Prundu Bârgăului: 31. Margarita Panova, 33. Natiia Pantsulaia (29. Denysa Pînzariu 46′), 18. Veronika Andrukhiv (16. Larisa Sîrbovan 63′), 10. Andreea Laiu, 2. Andreea Corduneanu, 80. Mihaela Merlan (11. Alexandra Hornea 46′), 24. Crina Rida (23. Mirabela Ristache 46′), 7. Lenuța Ștef, 5. Edvina Ciontoș, 17. Nicoleta Deca, 21. Beata Ambrus.
Rezerve neutilizate: 12. Daniela Mureșan, 9. Olha Zeziukiya, 13. Daniela Mateș, 14. Mihaela Purcil, 77. Ana-Maria Crețoiu.