Alb-violeții au încheiat sezonul de toamnă al Ligii a II-a cu o victorie obținută atunci când nimeni nu se mai aștepta.

Conform locului ocupat în clasament, ultimul, și puținelor puncte acumulate, Pandurii părea victimă sigură. Mai ales că a avut și mulți jucători indisponibili. Însă echipa antrenată de timișoreanul Călin Cojocaru, cu mulți juniori în teren, și-a vândut foarte scump pielea.

Poli a avut două transversale, prin Axente, în minutul 45+1, și Scutaru, în minutul 76. Dar golul a venit abia în minutul… 90+7, când Mera a fost faultat în careu și arbitrul a dictat penalty. A transformat Axente, care are acum 7 goluri în acest campionat. S-a terminat 1-0 pentru timișoreni.

Poli este neînvinsă de șapte meciuri și rămâne cu cea mai bună defensivă din primele două ligi! Doar 10 goluri primite în 20 de jocuri! Iar antrenorul Octavian Benga încă n-a cunoscut înfrângerea, deși este la echipă de șase meciuri.

În clasament, Poli a urcat, momentan (doar Petrolul o mai poate depăși) pe locul 6, cu 31 de puncte.

Octavian Benga, antrenor Politehnica: „În primul rând despre meci și apoi despre această serie sau haideți să încep de când am venit la această echipă. Un parcurs excepțional! Vreau să îmi felicit jucătorii! Iată că viața demontrează că atunci când ai inimă, atitudine și caracter poți să reușești foarte multe. Un parcurs aproape perfect în care am luat un singur gol și acela dictat de arbitrul de rezervă. Îi numesc bravi pe jucătorii mei și deasemenea pe acești suporteri care ne susțin peste tot. Legat de acest meci, mă așteptam să fie nu neaparat unul foarte dificil ci un meci cu o echipă tipic oltenească, adică jucători care se agață de fiecare minge, știu să tragă de timp, să înfrâneze jocul. Ne-am dorit un joc în viteză și de multe ori ne-a ieșit. Consider victoria pe deplin meritată chiar dacă a venit în minutul 94. Am avut o grămadă de ocazii, 3 bare și 4-5 situații foarte clare de a marca. Chiar și penalty-ul nu a venit întâmplător deoarece ați văzut și dumneavoastră că ne-am asumat riscuri, nu ne-am mulțumit cu egalul și anume am trimis cei doi fundași centrali în atac lângă Axente. Vreau să felicit și echipa oaspete și pe antrenorul lor! Au reușit să ne facă să suferim până la final, vreau să le urez pe această cale succes și sper să nu se desființeze pentru că Pandurii este un nume în fotbalul românesc.”