Terenul sintetic din cadrul complexului Baza Sportivă Nr. 2 Universitatea Politehnica din Timișoara a găzduit în 25 ianuarie primul joc amical al stagiunii de pregătire.

Adversari ne-au fost cei de la ACS Pobeda Star Bișnov, echipă care este clasată în prezent pe locul 8 în Liga a IV-a Timiș.

Pe o vreme favorabilă, antrenorul polist a abordat meciul astfel încât fiecare jucător să bifeze un număr egal de minute jucate. În minutul 10 al partidei, Alin Ignea a centrat în careul advers, iar fundașul nostru central Ioan Mera a deschis scorul cu o lovitură de cap. Peste 11 minute, adversarii au restabilit egalitatea prin Boboiciov care a șutat puternic din colțul careului de 6 metri. Până la pauză, Băieții în Ghete au majorat scorul prin golurile marcate de noi veniții Sofran și Săulescu.

În a doua repriză ambii tehnicieni au schimbat complet echipele de start. Jocul a fost dominat copios de Politehnica Timișoara, iar inevitabil scorul pe tabela de marcaj s-a majorat. Mircea Axente în minutul 72 și Alin Manea peste 3 minute au stabilit rezultatul final.

În perioada 27 ianuarie – 5 februarie jucătorii poliști vor desfășura oficial cantonamentul de iarnă pe plan local. Următorul joc amical va avea loc în 1 februarie, în companiei locului 8 din Liga a III-a, seria 4, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Locul și ora de disputare a meciului amical vor fi comunicate cu proxima ocazie.

Politehnica Timișoara v. la ACS Pobeda Star Bișnov 5-1

Marcatori: Mera 10‘, Sofran 33‘, Săulescu 45‘, Axente 73‘, Manea 75‘ – Boboiciov 21‘

Politehnica Timișoara – prima repriză: Murariu/Borbei – Sofran, Mera, Scutaru, Coroiu – Codrea, Ignea – Săulescu, Navas, Godin – Pop.

A doua repriză: Borbei/Contra – Jurj, Coadă, Vidrăsan, Cherecheș – Dros, Vasile – Trip, D. Radu, Manea – Axente

ACS Pobeda Star Bișnov: Lascu – Matei, Mirciov, Pricop, Vlad – Rusu, R. Briciu, Vasilcin, Boboiciov – V. Grigore, Novac. Au mai intrat Bona – E. Ciocan, Tranculov, Ciocani, T. Budur, Halal, Colompar, Kalapiș.

Octavian Benga, după primul joc amical: ”Am avut parte de un antrenament foarte bun în care jucătorii au fost combinați, respectiv nu au fost titulari și rezerve. M-a interesat ca toți să aibe un număr egal de minute, mai exact 45. Desigur, mai avem mult de muncă, dar jucătorii, după o săptămână foarte grea, în care au muncit foarte mult, au răspuns foarte bine și sunt mulțumit de atitudinea lor.”