În penultima etapă din sezonul regulat și ultima etapă din 2023, Politehnica Timișoara a jucat în deplasare la Tomnatic cu Banat Girls. La sfârșitul unui meci cu două reprize parțial diferite pentru alb-violete, acestea câștigă cu scorul de 3-1, același ca și în tur.

După primele minute în care Banat a început bine, Poli a început să preseze și să creeze pericol. După o oportunitate ratată de Bratu, în minutul 12 șutul lui Emilly Scaramelo este respins până la Shaira Pera, care deschide scorul cu un șut din interiorul careului. În minutul 27 Dimitra Ivanova majorează avantajul, transformând un penalty primit pentru un henț în careu. Spre final de repriză Ivanova face dubla, reluând în poartă o centrare înșelătoare a Nikoletei Kurja.

Repriza a doua a venit cu emoții, Banat Girls prinzând curaj pe relaxarea Politehnicii. În minutul 63 Alexandra Hornea a pătruns în careu iar Cristina Sucilă a trimis balonul în poartă, profitând de greșeala apărării noastre. Au urmat minute bune în care Banat a presat, Melisa Șodinca ratând două ocazii bune.

Fluier final și Politehnica Timișoara iernează în fruntea clasamentului cu 32 de puncte.

„A fost un meci atipic pentru noi – până acum începeam greu și dominam repriza a doua. Am avut 3-0 la pauză, în partea a doua am primit gol și au mai avut o ocazie mare. Desigur, și noi am mai avut, dar nu am mai fost acea echipă care să dominăm clar adversarul, să facem pressing agresiv. Până la un anumit punct este de înțeles, apare o relaxare, mai ales la 3-0, apare o saturație și în antrenamente. Nu a fost ușor să gestionăm perioada aceasta în care fetele au fost la lot. Din păcate, Teo Meluță și Dimitra Ivanova s-au antrenat doar o zi cu echipa pentru că, una a venit obosită de la lot, cealaltă a ajuns abia joi seară. Astfel, ne-am organizat foarte greu pentru acest joc și, în aceste condiții, sunt mulțumit și de rezultat și de joc. Din punct de vedere al motivării și al implicării, fetele au fost foarte bine. Din punct de vedere al clarviziunii și al soluțiilor alese în anumite momente, au fost greșeli. Ne bucurăm că am reușit să le reparăm, ne bucurăm că cele de la Banat Girls nu au știut să profite de aceste greșeli. Ne bucurăm de cele trei puncte, iernăm liniștiți.

Urmează să ne organizăm pentru perioada care urmează, îmi pare foarte rău că nu se joacă acum tot sezonul regular pentru a ști exact cine intră, cum intră în play-off. Era important pentru toată lumea să știe cum să se organizeze – facem transferuri, facem cantonamente, meciuri amicale. Așa, lucrurile sunt puțin confuze, vom afla doar în martie echipele, tot atunci dacă avem acasă sau în deplasare, este mai greu să gestionezi aceste lucruri. Nu am înțeles de ce a fost această amânare, vremea nu este atât de rea să nu se poată juca și, pentru bunul mers al campionatului, era mai bine dacă se juca tot sezonul regulat acum. Va fi înghesuit campionatul la primăvară, loturile naționale au acțiuni lunare, începe și Cupa României, era mai bine dacă se juca totul acum. Asta este decizia, trebuie să ne adaptăm. De mâine începând, chiar dacă e duminică, vom lucra la program, am fixat deja câteva meciuri amicale, marți o să știm unde și când facem cantonamentul. La noi munca nu s-a terminat, urmează perioada administrativă și ne pregătim pentru că vrem să facem un sezon de primăvară dacă se poate la fel de bun ca cel de toamnă” a declarat Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean (30. Cosmina Roșu 90’) – 5. Teodora Meluță, 6. Melinda Nagy (25. Dana Cioablă 90’), 4. Antonia Bratu, 14. Anda Jivan (20. Roxana Dovîncescu 90’), 10. Nikoleta Kurja (8. Dyana Dawood 72’), 18. Alexandra Boboc, 11. Roxana Mirea, 17. Shaira Pera, 16. Dimitra Ivanova, 99. Emilly Scaramelo (19. Andreea Șepețan 65’)

Rezerve neutilizate: 22. Bianca Corsei, 32. Anisia Medre