Duminică, 27 august, Politehnica Timișoara a debutat cu victorie în noul sezon al SuperLigii Feminine. După un meci dur cu FK Csikszereda și mai bine de o repriză în superioritate numerică, elevele lui Mirel Albon obțin cele trei puncte cu scorul de 3-1.

Prima parte a meciului a aparținut echipei oaspete, care s-a instalat în jumătatea Politehnicii cu un pressing agresiv, însă fără să creeze un real pericol, șuturile expediate fiind peste poartă sau respinse de Sara Câmpean. În minutul 33, Csilla Balazs este eliminată după ce vede al doilea cartonaș galben, iar patru minute mai târziu Nikoleta Kurja deschide scorul din penalty, în urma unui fault asupra Dyanei Dawood. Chiar înainte de pauză, după o greșeală colectivă în careul nostru, Rita Mitri restabilește egalitatea, iar în minutele de prelungire portarul Reka Tanko vede și ea cartonașul roșu după un fault asupra Andreei Șepețan în calitate de ultim apărător. Nikoleta Kurja readuce Poli în avantaj după un eurogol marcat din lovitura liberă rezultată din acest fault.

În partea a doua Poli a atacat și a ratat în valuri, nereușind să mărească avantajul în ciuda superiorității numerice, portarul de rezervă al echipei din Miercurea Ciuc, Balog Boglarka intervenind foarte bine la fiecare ocazie. La poarta cealaltă, Sara Câmpean a făcut și ea un meci mare, respingând câteva mingi periculoase. Aflată la debut, Emilly da Silva Scaramelo stabilește scorul final în minutul 73, după o neînțelegere între portar și fundaș, marcând în poarta goală.

„În astfel de condiții este foarte greu să spui că ești nemulțumit, au fost 30 și multe grade, poate la nivelul terenului s-au simtit chiar 40. Fetele au făcut un efort foarte mare, e normal ca în astfel de condiții să te sufoci și să faci greșeli. A fost un meci foarte greu, trei puncte nesperate. Acum o săptămână nici nu mă gândeam că putem alinia formula pe care am aliniat-o și să avem pretenții. Au fost jucătoare care ne-au venit foarte târziu, jucătoare accidentate, ne-am antrenat cu acest lot doar în ultimele două zile când nu poți să faci mare lucru, când antrenamentele sunt scurte și încercăm să aducem echipa la o formă sportivă potrivită. În aceste condiții sunt trei puncte imense cu o echipă foarte bună, eu zic că Csikszereda este mult mai bună decât în sezonul trecut și este pretendentă la play-off. Deci sunt trei puncte care vor conta enorm, zic eu, și care sper ca nouă să ne dea imboldul necesar ca să mergem mai departe în condiții cât mai bune” a declarat la final Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean, 14. Anda Jivan, 6. Melinda Nagy (25. Dana Cioablă 68’) , 4. Antonia Bratu, 3. Araujo Emilin. 10. Nikoleta Kurja capitan, 8. Dyana Dawood (18. Alexandra Boboc 58’), 11. Roxana Mirea, 9. Lorena Mihăilesc (20. Roxana Dovîncescu 83’), 16. Dimitra Ivanova (22. Bianca Corsei 83’), 19. Andreea Șepețan (38. Emilly da Silva Scaramelo 58’)

Rezerve neutilizate: 40. Alesia Moldovan, 13. Irina Apostol, 23. Patricia Șerban