Cartierul Freidorf s-a animat ieri cu ocazia turneului juvenil „Toţi pentru Matei”. 24 de echipe de la şase cluburi din zona Timişoarei au evoluat pe terenul „Auto” pentru un singur obiectiv – ajutorarea lui Matei Hromei, un băieţel care nu se poate bucura de o copilărie normală.

Politehnica, CFR Timişoara, FC Auto, Timstar, Alb Viola şi Viitorul Arad şi-au unit forţele pentru un scop nobil. Cei mici au concurat la categoriile U7, U8, U9 şi U10, demonstrând chiar şi fără buletin puterea fotbalului, de a atrage şi de a face bine. Meciurile au fost arbitrate de oficiali importanţi asiguraţi de Comisia de Arbitri a AJF Timiş, în frunte cu fostul ecuson FIFA, domnul Nicolae Grigorescu. Iar evenimentul s-a bucurat de susţinerea mai multor oameni de sport şi nu numai. Alin Ignea, Dan Păltinişanu jr., precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, viceprimarul Timişoarei – Cosmin Tabără, şi primarul comunei Peciu Nou – Gabriel Drăgan, au contribuit la atingerea scopului.

Ce e mai important, s-au donat sume importante pentru ca Matei (6 ani), născut prematur, cu o condiție rară numită Lisencefalie, să-şi continue şedinţele de tratament costisitoare. S-au strâns în total 19.188 RON (dintre care 4.200 lei prin transfer bancar).

Mihai Hromei, tatăl lui Matei, a fost extrem de impresionat de derularea zilei de duminică, 7 noiembrie:

„Lumea fotbalului a fost alături de mine, fie că au fost arbitri, jucători, prieteni, părinţi. Sunt conştient că sunt multe cereri de ajutor. Alin Ignea e un apropiat al familiei de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi nu numai. Surpriza plăcută a fost domnul Grigorescu, a fost la Champions League şi acum a revenit în iarbă la Auto… Sebastian Novovic, de la Druckeria a fost extraordinar, domnul Miatov, Alin Ionescu şi tuturor celorlalţi le mulţumesc foarte mult. Mulţumesc Politehnicii şi cluburilor participante. Acest bine făcut se va întoarce şi sunt sigur că vor avea parte de succes. Dacă nu era lumea fotbalistică lângă mine nu aveam speranţe la nimic! … Eu nu am dormit de emoţie, nu-mi venea să cred ce s-a întâmplat, să văd, pentru Matei, 250 de copii pe teren, părinţi, o notă de fairplay, inclusiv persoane cu care nu m-am văzut de 20 de ani. Fotbalul acesta, sportul în general, atât de mult uneşte oamenii, că nici nu pot să descriu! Nu-mi găsesc cuvintele ce am trăit ieri… Suma strânsă ne acoperă terapiile pe o perioadă bună de timp. Copiii au făcut ture să pună părinţii bani, a fost extraordinar. E un sprijin important, altfel clacam. Acum nu mai îmi fac griji pentru că am atâţia oameni lângă mine…”

„Vreau şi eu să particip la următoarele acţiuni. Că arbitrez, că donez, că o să car staţia sau fac ceaiul la copii… Să mă cheme, pentru că aşa cum m-au ajutat pe mine vreau şi eu să ajut. Am înţeles că se vrea transformarea în tradiţie a acestui tip de acţiuni. Iar banii care se adună să vină în sprijinul celor care au nevoie”, a precizat Mişu Hromei. Fost jucător la Unirea Sânnicolau Mare şi Vulturii Lugoj, acum antrenor şi profesor de educaţie fizică şi sport, Mihai Hromei are un mesaj emoţionant pentru părinţi, în condiţiile în care el ca tată nu se poate bucura de un fiu sănătos: „Aş dori ca părinţii să se bucure de ceea ce au şi să-i înţeleagă pe copii şi să-i ierte pentru prostiile pe care le fac şi să se bucure de boacănele lor, pentru că sunt copii”. 

Matei continuă tratamentele pe plan local, în Timişoara, dar acesta are nevoie în continuare de un ajutor specializat iar următoarea sa deplasare în afara oraşului va fi probabil în luna februarie la Centrul de Recuperare înfiinţat de Mihai Neşu la Oradea.

Pentru donaţii:

Beneficiar: Mihaita Hromei

IBAN: RO71INGB0000999903860233

Banca: ING

Contact: 0767 578 386 sau monicahluscu@yahoo.com