Organizat în premieră, evenimentul „Ziua Steagului 2022” a marcat startul noului sezon pentru Politehnica Timişoara. A fost o seară frumoasă alături de suporterii noştri, artişti deosebiţi şi legende ale fotbalului alb-violet, într-un cadru special – Piaţa Sf. Gheorghe, din inima Timişoarei. În încheiere, cei prezenţi au avut ocazia să-i cunoască mai bine pe băieţii „în ghete” în care ne punem speranţele în ediţia 2022-23 a Ligii 2 şi care formează noul lot al Politehnicii.

Evenimentul a început cu un scurt istoric al Pieţei Sfântul Gheorghe într-o prezentare marca Dan Codre (Timişoara City Tours). Am avut apoi doi invitaţi de marcă din istoria fotbalului polist – Emeric Dembroschi şi Ionel Bungău – ambii au readus la viaţă momente din perioada de glorie a „studenţilor”.

Atmosfera a fost întreţinută pe parcursul evenimentului de DJ K-lu şi Dani Tobe, cel din urmă „lansat” chiar din rândul suporterilor viola. Ambii au avut în repertoriu piese cu tematică sportivă timişoreană. Un alt moment deosebit a fost minirecitalul artistului Theodor Rădulescu, pianist fără vedere şi care ne-a încântat cu o versiune originală a imnului „Zi cu soare”.

Totodată, partenerii noştri de la MENSAVE, prin paramedicul Cristian Ghiţă, au putut oferi timişorenilor lecţii utile de prim-ajutor. Iar asociaţia APOTIC a fost şi ea prezentă printr-un stand dedicat proiectului Infopoint Sportiv. A fost prezentat totodată şi conceptul „Voluntari viola de cartier”, prin care dorim o apropiere mai mare de suporterii din toate zonele Timişoarei.

Pe tot parcursul evenimentului cei mai mici dintre fani au avut ocazia să-şi confecţioneze propriul steag alb-violet, să concureze la o competiţie cu premii, de colorare a tricoului ideal al Politehnicii, sau să participe la diverse jocuri sportive în spaţiul dedicat din piaţă. Mai târziu şi jucătorii echipei noastre au interacţionat cu fanii de toate vârstele.

Seara s-a încheiat, bineînţeles, cu prezentarea lotului Politehnicii Timişoara pentru noua ediţie a Ligii 2, efectuată de la microfon de inegalabilul Florin Mihoc. Antrenorul principal Bogdan Andone a transmis cu această ocazie un mesaj către suporteri în legătură cu noii băieţi: „Au nevoie de susţinere, au nevoie de încredere, să crească şi să formăm o echipă pentru viitor, acesta este începutul şi vă rog din tot sufletul să fiţi alături de noi. Vă aşteptăm cu mare drag la teren şi vă promit că vom muri cu adversarii de gât pe teren!”. Desigur, nu au lipsit nici cântecele consacrate ale Peluzei Sud. Singurul absent din lot a fost Dan Pureca, din motive medicale.

„E important că s-a realizat acest lucru, e important şi pentru club şi pentru echipă şi pentru jucători, pentru suflarea timişoreană, pentru că ştim foarte bine – e importantă imaginea şi urmează un sezon dificil, în care suporterii, conducerea clubului şi echipa ar trebui să fie un tot unitar. O să fie şi perioade dificile şi perioade mai bune, important e să mergem înainte, ca să ne putem îndeplini obiectivul propus… Sunt şi foarte mulţi jucători noi, antrenor nou, aşa că e foarte important să reuşim să ne simţim în teren, în cadrul grupului, pentru că sunt şi mulţi jucători străini. Important e să câştigăm prima etapă, ăsta e cel mai important lucru, că dacă vor fi şi rezultate, cu siguranţă lucrurile vor fi mult mai simple. Chiar am insistat la venirea mea aici, pentru că îmi amintesc perioada de acum cinci ani, când lucrul acesta s-a făcut la D’arc, a fost foarte multă lume, entuziasm extraordinar, care s-a transmis şi echipei şi jucătorilor. Tocmai de aceea am insistat să se facă acest lucru. Îmi pare rău că nu au putut fi alături de noi domnul Drăgan şi domnul Ghiţă Iova, pentru că ar fi fost foarte bine pentru noi, pentru club şi pentru jucători, să-i simţim aproape de noi şi de echipă, dar sper că data viitoare şi următoarea prezentare să o facem la Cramele Recaş”,

Bogdan Andone, antrenor principal Politehnica Timişoara

Staff: Bogdan Andone (antrenor principal), Antonio Foale (antrenor secund), Alessandro Ramella (antrenor cu portarii), Simone Fornari (preparator fizic), Adrian Rus (fiziokinetoterapeut), Marius Inciulescu (kinetoterapeut), Bogdan Comănişteanu (magaziner), Ciprian Freanţ (delegat), Ioan Mera (director sportiv).

Foto (principal): Emanuel Titus Ilieşi