În meciul de ieri, Politehnica a început cu nu mai puțin de șapte jucători U22 în primul ”11”: D. Munteanu, Jurj, Cherecheș, Vidrăsan, Dros, A. Manea, Cr. Ene! Adică portarul, cei doi fundași laterali, cei doi închizători, mijlocașul dreapta și vârful de atac. L-am luat în considerare și pe Dros, internațional de tineret al R. Moldova, dar care are și cetățenie română și poate deveni eligibil pentru naționala de tineret a României.

Druckeria a fost reprezentată la Zrenjanin, în frunte cu liderul Sebastian ”Mihalcea” Novovic și omniprezentul secretar Adrian ”Smiley” Serețan.

Lotul lui Radnicki Zrenjanin are un singur jucător străin, pe muntenegreanul Krstinic, care a și evoluat, titular, contra Politehnicii. (Străin, vorba vine… Până în 2006 încă exista Serbia și Muntenegru…). Tot titular a fost și cel mai cunoscut jucător din lot, Vukelja (35 de ani), vârf de atac, fost jucător de primă ligă, la Vojvodina Novi Sad, Partizan Belgrad (8 meciuri în sezonul 2006/07), dar și în străinătate (Cipru, Bosnia și Herțegovina, Ungaria – la Vasas Budapesta, Polonia – la Slask Wroclaw, Muntenegru, Grecia și Suedia!).

Radnicki are culorile roșu-negru și s-a înființat la 11 mai 1919. Așadar va sărbători, peste puțin timp, centenarul!

Președintele clubului este ex-internaționalul Zoran Tosic. Născut chiar la Zrenjanin, în 1987, a început fotbalul în oraș, la Proleter, ajungând apoi la Partizan Belgrad (unde joacă și acum), Manchester United, Köln, ȚSKA Moscova. Are 76 de selecții și 11 goluri pentru reprezentativa țării vecine, pentru care a evoluat și la turneul final al CM 2010. Director sportiv la Radnicki este chiar fratele lui Zoran, Darko Tosic.

În 2015, Radnicki se afla în liga a… 5-a, iar în 2016, în a 4-a. Echipa speră ca în sezonul viitor să poată trage la promovarea în eșalonul secund.

Stadionul principal al orașului, Karadzordzev Park, are acum 13.500 de locuri, dar terenul de joc este într-o situație precară, astfel că pe el joacă doar grupe de copii și juniori.

Orașul Zrenjanin își trage numele de la Zarko Zrenjanin (1902-1942), unul dintre liderii partizanilor comuniști din Voivodina.

În urmă cu exact o săptămână față de meciul de ieri, două echipe din Zrenjanin, Radnicki și Proleter 2006, au jucat la Timișoara contra grupei de juniori B a Politehnicii.