Pentru Politehnica anul 2020 a început printr-un 0-0 pe „Dan Păltinişanu” în compania Rapidului, un joc special, ultimul cu spectatori în tribune pentru alb-violeţi şi care a marcat totodată 40 de ani de frăţie între suporterii timişoreni şi giuleşteni. Duminică, în ultimul meci oficial din acest an calendaristic cele două grupări foarte iubite ale fotbalului românesc se vor afla din nou faţă în faţă într-un duel cu miză mare, dar fără accesul publicului iar locaţia întâlnirii va fi arena „Ştiinţa”.

„Întâlnim una dintre pretendentele la promovare, un club mare al României. Am avut şansa să joc şi să antrenez Rapid în două rânduri. E un club care mie îmi este foarte drag, am foarte mulţi prieteni acolo. Respect enorm de mult galeria Rapidului, ştiu exact ce se întâmplă acolo. Îşi doresc foarte mult această promovare şi e normal pentru potenţialul clubului. E o echipă care şi-a schimbat antrenorul săptămâna aceasta. Îl cunosc pe Nicolae Grigore, e fostul meu coleg, e un băiat foarte inteligent, care, o să vedeţi, are perspective în antrenorat şi şi-a dorit foarte mult să devină antrenor principal. E un meci greu, important pentru noi, un meci de sărbătoare, pentru că aşa cum ştiţi suntem înfrăţiţi la nivelul galeriilor, cluburilor, cu ei, sper să ne ridicăm la nivelul mizei partidei. Avem oportunitatea să terminăm în primele trei cu o victorie şi cred că un eventual succes duminică ne-ar asigura locul în play-off în proporţie de peste 90%”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

Formaţia noastră se pregăteşte în aceste zile în formulă completă, la antrenamente revenind şi portarul Emanuel Fişteag, care a fost afectat recent de noul coronavirus. „Avem tot lotul valid, foarte important, după mult timp şi sper să fiu inspirat în alegerea primului 11… E un meci important pentru că avem apoi vacanţă. E foarte important să avem două luni de linişte, să fim în primele trei şi să putem să pregătim foarte bine mini-returul să zic aşa şi play-off-ul Doamne ajută!”, a precizat Dan Alexa.

Tehnicianul Politehnicii a răspuns la conferinţa de presă de azi şi la o întrebare legată de relaţia clubului alb-violet cu autorităţile. „Am spus atunci când am revenit la Poli, că e foarte greu să ne atingem obiectivele fără sprijinul autorităţilor, aşa cum ştim cu toţii echipa asta a fost vitregită de sprijinul lor de-a lungul anilor. Ştiam că e foarte important să-i atragem lângă noi, pentru că e important ca Timişoara să o aibă pe Poli în elita fotbalului românesc iarăşi. Sigur, discuţia e sensibilă, mă feresc să dau un iz politic… Punctual, după alegeri, un om care ne-a ajutat foarte mult, ne-a chemat şi ne-a rezolvat din probleme, este Alin Nica. Are tot respectul meu pentru asta. O mare victorie a noastră e revenirea pe Dan Păltinişanu, acasă, şi asta nu se putea face fără sprijinul dânsului (…) În antiteză, şi îmi pare rău că trebuie să o spun, domnul primar Fritz a promis foarte multe, şi chiar mă bucur că pot să vorbesc despre asta, eu reprezint o comunitate foarte unită şi foarte mare – Druckeria. Care e de fapt inima acestui club, care doreşte foarte mult să revadă Poli în prima ligă. Sper să-şi ţină promisiunile, nu doar electorale, din ce am văzut în perioada asta nu a făcut cam nimic pentru noi, momentan, ne-a promis că ne ajută, că ne sprijină. Că o va face mai mult decât domnul Robu. Vreau să cred că e ocupat cu problemele oraşului…”, a adăugat Dan Alexa.

În prezent echipa alb-violetă efectuează în fiecare săptămână câte două-trei antrenamente pe stadionul „Dan Păltinişanu”, locaţie unde Dan Alexa vrea să-şi vadă jucătorii evoluând în mod constant la primăvară: „Casa noastră e Dan Păltinişanu, echipa a jucat foarte multe meciuri pe Ştiinţa, foarte mulţi ani, suntem obişnuiţi cu Ştiinţa, din retur probabil vom juca pe Dan Păltinişanu, pentru mine e un proiect de suflet. Locul lui Poli e pe Dan Păltinişanu, mă bucur că ne putem antrena acolo”.

„E un meci foarte important din toate punctele de vedere, un derby al fotbalului românesc, cu o echipă foarte bună, mai ales de la mijloc în sus. În ultimii 30 de metri au jucători care pot să facă diferenţa în orice moment. Trebuie să fim concentraţi din primul până în ultimul minut şi trebuie să câştigăm neapărat. pentru a avea o iarnă liniştită şi să ne apropiem cât mai mult de play-off (…) Va fi un meci în care nu o să rişte nici ei foarte mult. Eu cred că vor veni să nu piardă în primul rând, să nu iasă din calcule, căci dacă noi câştigăm au şanse mai mici să prindă play-off-ul”, a spus şi Alin Ignea.

Experimentatul mijlocaş al Politehnicii e încântat că are în noul sezon un nou coleg din Freidorful natal: „Mi-aş dori să vină cât mai mulţi din Freidorf, e o mândrie, a venit şi Petre (Ivanovici) lângă noi şi ne şi ajută foarte mult. Sper să promovăm anul acesta”. „Diferenţa cea mai importantă e că a venit Dan lângă noi şi din prima zi a spus: trebuie să promovăm şi ne-am schimbat mai mulţi dintre noi atitudinea iar presiunea aceasta ne face un bine… În plus, au venit jucători foarte buni, care ne ajută, ne ajută nu numai fotbalistic ci şi prin faptul că au caracter. Eu spun că e cel mai bun grup din Liga 2 şi acesta e atuul nostru în acest an”, a punctat Ignea cu referire la schimbările survenite în viaţa Politehnicii în ultima jumătate de an.

Partida Politehnica Timişoara – Rapid Bucureşti se dispută duminică, de la ora 13.30, pe arena „Ştiinţa”. Partida contează pentru etapa a 15-a a Ligii 2, ultima din acest an. Alb-violeţii ocupă locul 3, cu 24 de puncte, în timp ce giuleştenii sunt pe poziţia a 5-a, cu un punct mai puţin, tot din 13 meciuri disputate. Jocul se desfăşoară fără spectatori, totuşi, prin achiziţionarea de tichete virtuale, 15 fani norocoşi pot viziona meciul pe viu ca parte din delegaţiile oficiale ale echipelor, cinci dintre aceste locuri sunt rezervate susţinătorilor oaspeţi, care au propria variantă de bilet. Mai multe informaţii AICI.