Alb-violeţii au cedat la limită, scor 0-1, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în ultima partidă de verificare a Politehnicii înainte de reluarea Ligii 2. Singurul gol al întâlnirii de pe stadionul „Dan Păltinişanu” a fost marcat în prima repriză de către Mihai Hecsko.

Pe un vânt destul de puternic, primele oportunităţi au fost la poarta vizitatorilor, liderii Seriei a 8-a a Ligii 3. Dar loviturile de cap trimise de Bocşan (min. 12) şi Ursu (29) nu şi-au atins ţinta. Oaspeţii noştri, în schimb, au punctat la prima ocazie notabilă avută. În minutul 31 cornerul executat de Precup a fost concretizat de Hecsko din apropierea porţii.

Poliştii au abordat mai serios partea secundă. În minutul 50 şutul din întoarcere expediat de Ursu a fost deturnat în corner de portarul Mikloş iar peste un sfert de oră Sîntean nu a putut cadra pe poartă din exteriorul careului. Vukoje (68) a fost şi el aproape de o reuşită imediat după intrarea pe teren iar cinci minute mai târziu Sîntean a fost busculat în careu, în poziţie de singur cu portarul, dar jocul a continuat.

S-a încheiat 0-1 şi notăm astfel unicul eşec în testele din această pauză competiţională pentru echipa noastră. Următorul meci al Politehnicii va fi totodată şi primul duel oficial din noul an, în compania liderului Ligii 2 – Petrolul Ploieşti – joc care contează pentru runda 17 şi care e programat joi, 24 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Informaţii bilete.

POLITEHNICA: Păduraru (76, Harrison) – D. Radu, Scutaru (46, Mera), Bocşan, Pamfile – Plumbuitu (46, Olariu), Ignea, Lazăr (83, Zaluschi), Oanea (64, Vukoje) – Gerbi (46, Rogosic), Ursu (64, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSC Ghiroda: Mikloş – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu – Precup – Mancaș, Trandu, Jichici, Ehling – Bădăuță. Rezerve: Mosoarcă, Miclău, Zavaleche, Hissen, Datcu, Ciocan, Andreșoiu, Rosuș, Velcan, Pop, Grancea și Românu. Antrenor: Răzvan Leucă.

„Din păcate nu am dat gol şi am şi arătat destul de rău. Cel puţin în prima repriză nu am avut niciun fel de realizări, am fost haotici… era ultimul joc şi aşteptam altceva… Chiar săptămâna aceasta discutam, am avut prospeţime la antrenament, ne-am simţit destul de bine, însă astăzi la joc nu am arătat aşa cum ar trebui. Ne-am şi pierdut luciditatea la un anumit moment, cel puţin în prima repriză, căci în a doua lucrurile s-au mai aşezat. Am avut o mai bună organizare pe faza de atac, ne-a lipsit finalizarea. Dar în prima repriză am arătat destul de rău, chiar dacă am venit şi cu anumite improvizaţii, date fiind accidentările, am încercat eventuale soluţii pentru jocul de joi”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Poate că la unii o fi şi o stare de oboseală, poate un instinct de conservare, poate şi faptul că am tratat mai superficial jocul, e greu de spus acum, cert e că nu e ceea ce ne doream cu toţii. Îi văd şi pe ei destul de preocupaţi”, a mai precizat tehnicianul alb-violeţilor. Acesta nu a putut conta azi pe Doru Andrei (dureri în zona genunchiului), Alex Iamandache (ruptură fibrilară) şi Cosmin Bîrnoi, cu toţii accidentaţi. Cel din urmă e aşteptat să reia luni pregătirea alături de colegi. În altă ordine de idei, fundaşul Denis Giosu nu se mai pregăteşte cu echipa noastră.

Rezultatele Politehnicii în amicalele din anul 2022:

POLITEHNICA – Dumbrăviţa 7-0

CSM Reşiţa – POLITEHNICA 0-0

CS Hunedoara – POLITEHNICA 0-0

POLITEHNICA – Metalurgistul Cugir 4-2

POLITEHNICA – CSC Ghiroda 0-1