Alb-violeţii s-au impus astăzi în primul joc de pregătire. A fost Politehnica Timişoara – Pobeda Star Bîşnov, scor 4-1, pe arena „Auto” din cartierul timişorean Freidorf.

Antrenorul Dorin Toma a mizat în prima repriză pe o garnitură formată în mare parte din jucători care au evoluat şi în sezonul trecut la echipa noastră. Scorul a fost deschis în minutul 25 de Denis Radu, în urma unei centrări din banda stângă, de la Pamfile. La împlinirea unei jumătăţi de oră din meci, Mircea Axente a majorat diferenţa cu un şut din careu în urma unei pase pe culoar de la Zaluschi. Tot Axente a făcut 3-0, cu un şut pe jos la şase minute distanţă, după o acţiune similară.

La reluare, Politehnica a mizat pe mai mulţi jucători sosiţi în pregătiri. Echipa de provenienţă a celor noi faţă de jocul-şcoală de săptămâna trecută este trecută în paranteză. În minutul 60 scorul a devenit 4-0 după un gol marcat din lovitură liberă de Roberto Haţegan, unul dintre mijlocaşii aflaţi în probe la echipa noastră. Proaspăta divizionară „C” a înscris golul de onoare cu un sfert de oră înainte de final prin antrenorul-jucător Daniel Vasilcin, cu o execuţie din afara careului, mingea lovind şi bara înainte de a intra în poartă. Alin Manea (examene) a lipsit fiind învoit.

Următorul joc amical al Politehnicii va fi sâmbăta viitoare, pe terenul celor de la CSM Reşiţa. De luni, lotul alb-violet va intra într-un stagiu centralizat pe plan local (5-14 iulie).

Politehnica: Păduraru (28, Harrison Devenish-Meares, Rapid) – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, R. Rus, D. Radu, Zaluschi, D. Andrei, Axente (prima repriză); Devenish-Meares (60, Popeţ) – Jurj, Pedro Paul (Pevidem, L3 Portugalia), Bocșan, Tudor Năstase (Sporting Lieşti), Budin, Românu, S. Costea, Roberto Hațegan (ex-Nurnberg U19), Darius Vultur (Foresta Suceava), A. Dobre. Au mai intrat: Moțiu, Gașpar, Grimmer, R. Popa, Gologan, Ehling, Bîrlovean (repriza secundă). Antrenor: Dorin Toma.

Pobeda: Bercea – Lungu, T. Budur, Bilia, Miron – D. Vasilcin, Mitre – R. Boboiciov, Vincu, S. Budur – Radovan. Au mai intrat: Paraliov, Turdean, I. Boboiciov, Kalapiş şi Eperieş. Antrenor: Daniel Vasilcin.

„A fost primul joc amical pentru jucătorii pe care i-am avut de la începutul pregătirii, jucători care au evoluat şi în campionatul trecut. Am mai avut un joc-şcoală, în care, la fel, am văzut copiii. Dar de această dată prima repriză a fost dedicată jucătorilor noştri, care s-au pregătit foarte bine, iar în repriza a doua am încercat jucătorii pe care doream să-i mai vedem. Din păcate mulţi jucători vin în probe şi se prezintă foarte slab din punct de vedere fizic, tactic. Asta e problema lor. Noi am încercat să tragem linie şi să luăm cele mai bune decizii. Din păcate nu au rămas decât doi jucători pe care dorim să-i mai vedem, cu acceptul lor. Dacă nu, rămân în mare parte jucătorii noştri şi va trebui să completăm lotul cu jucători care au evoluat cel puţin la nivelul Ligii 2 (…) Săptămâna aceasta am încheiat trialurile. Nu mai avem timp de încercări, avem nevoie de jucători consacraţi, care să umple găurile celor care au plecat după finalul campionatului”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

„Vrem să-l mai vedem pe Costea, vrem să-l mai vedem pe Roberto (Haţegan), cel din urmă a venit doar de două zile. Costea e de la început cu noi şi încercăm să-l mai vedem, pentru că are calitate, dar încă din punct de vedere tactic nu corespunde. Dar mai avem rădbdare cu el şi sperăm să ne impresioneze în perioada următoare. La fel, la Roberto, azi a avut o execuţie destul de bună, are calitate, dar vrem să-l vedem şi-n alte ipostaze…”, a adăugat Toma despre jucătorii rămaşi în continuare să se pregătească cu echipa noastră.