Politehnica Timişoara a obţinut astăzi o remiză albă în dificila deplasare de la Chiajna, joc din etapa a 18-a a Ligii 2. A fost 0-0 cu Concordia într-un meci în care echipa noastră a evoluat circa 40 de minute cu un om mai puţin după eliminarea lui Balsa Rogosic.

Încurajaţi de câteva zeci de fani în Ilfov, alb-violeţii au început jocul în terenul advers. Gazdele au avut apoi mai mult mingea şi au ameninţat prima dată poarta lui Păduraru în minutul 14, când lovitura de cap trimisă de Duşmanu a fost deviată peste transversală. Prima ocazie notabilă în contul Politehnicii a venit în minutul 26, în urma unei lovituri libere de la distanţă. Ursu a trimis însă peste ţintă. Chiajna a avut o şansă de a deschide scorul 12 minute mai târziu, când Llullaku a trimis pe lângă colţul scurt după o pasă pe jos din dreapta. Replica echipei noastre a venit la nici două minute distanţă, când centrarea bună trimisă de Doru Andrei nu a putut fi reluată de Rogosic din careu. Ultima ocazie a primei părţi i-a aparţinut lui Ursu, care a şutat la colţul lung din afara careului, dar balonul a ocolit stâlpul din dreapta lui Aldescu.

Repriza secundă a debutat cu „capul” lui Rogosic (min. 46) reţinut de Aldescu. Apoi, echilibrul numeric a fost rupt la zece minute de la reluarea jocului, când atacantul muntenegrean a văzut al doilea cartonaş galben după un duel cu Codrea. Gazdele au presat mai mult, dar ocaziile alb-violeţilor nu au lipsit. Ursu (58) nu a ajuns bine un balon preluat mai întâi de Andrei în marginea careului şi portarul a reţinut. „Libera” lui Zaluschi (75) a fost respinsă în corner. Iar din faza fixă rezultată Lazăr a fost aproape de o reuşită cu capul. Pentru ca patru minute mai târziu, Andrei să fie aproape de deschiderea scorului cu un şut în cros care a ocolit bara din stânga lui Aldescu. De partea cealaltă, Chiajna a beneficiat de o lovitură liberă din poziţie bună, dar Roşu (73) a trimis alături. Iar zece minute mai târziu Păduraru s-a opus golului, atât în faţa lui Taub, cât şi la reluarea cu capul a aceluiaşi Neluţ Roşu. În ciuda presiunii din final şi a celor nu mai puţin de şase minute de prelungire arătate de la margine, defensiva alb-violetă a răspuns la toate provocările.

În urma acestui rezultat alb echipa noastră a acumulat 21 de puncte şi ocupă în continuare locul 15, la egalitate cu Viitorul Pandurii (locul 14). În ultima rundă din sezonul regular Politehnica primeşte vizita celor de la FC Hermannstadt.

Concordia Chiajna: Aldescu – Borţa, Palmeş, B. Manole (4, Ad. Voicu; 77, Batin), Taub – B. Barbu, D. Codrea, N. Roşu (cpt.) – Duşmanu (77, Mirică), Sokovic (46, Plazonja), Llullaku (59, N. Pîrvulescu). Pe bancă: D. Moldovan – Cherecheş, Ct. Alex, Casap. Antrenor: Ianis Zicu.

POLITEHNICA: Păduraru – D. Radu, Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile (51, Vukoje) – D. Andrei (85, Sofran), Lazăr, Zaluschi (85, Iamandache), Oanea – Rogosic, Ursu (66, Sîntean). Pe bancă: Devenish-Meares – Gerbi, Huminic, D. Olariu, Plumbuitu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Foto: captură Digi Sport