Politehnica Timişoara a obţinut cu emoţii biletele pentru play-off. Deşi echipa noastră a pierdut, scor 0-2, la Concordia Chiajna, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, alb-violeţii au rămas în Top 6.

Echipa noastră nu a putut miza la Chiajna pe Ionuţ Cioinac, accidentat recent. De asemenea, antrenorul principal Dan Alexa, suspendat, nu a putut lua loc pe banca tehnică.

Prima parte a jocului a fost lipsită de alte ocazii, cu excepţia reuşitei gazdelor din minutul 37. Deac a centrat uşor din banda dreaptă iar de la colţul lung Biceanu a reluat din voleu sub bară.

Cele trei schimbări de la pauză efectuate în echipa noastră au împrospătat jocul Politehnicii. Plazonja a avut două ocazii bune de a marca în minutele 48 şi 53. Prima dată a fost blocat, apoi portarul Chesneau a salvat de la colţul scurt. Pe contraatac, minutul 63 putea aduce un nou gol pentru Concordia, dar execuţia lui Ciucureanu a ocolit colţul lung. Nou intrat, Axente putea aduce egalarea cu 11 minute rămase din timpul regulamentar, dar şutul său a trecut pe lângă poartă. Mai mult, minutul 90 a adus reuşita de 2-0 a lui Llullaku, care a marcat din apropierea porţii.

Politehnica a rămas cu doar 32 de puncte, dar ajunge în play-off prin criteriul rezultatelor directe cu celelalte formaţii cu acelaşi punctaj. Alb-violeţii au câştigat jocurile cu Viitorul Pandurii şi Farul, clasându-se astfel pe locul 6, în timp ce o altă grupare cu 32 de puncte – Csikszereda – a urcat pe 5.

Luni, de la ora 11, se va trage la sorţi programul play-off-ului, respectiv al play out-ului.

Concordia Chiajna: Chesneau – Borţa, Manole, L. Ion, Cherecheş – Biceanu (cpt.; 89, Alexe), Rosado – M. Dumitru ** (68, Cocoş **), Deac (76, Llullaku), Ciucureanu * – Hergheligiu (89, Piper *). Pe bancă: Lungu – Oanea, Stănică *, R. Ivan *, Pintilie **. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (46, Manea; 78, Axente) – Codrea – D. Radu ** (46, Munteanu), Casado (46, Ivanovici), Ignea, S. Popovici – Plazonja (66, Radunovic). Pe bancă: Păduraru – Jurj *, Bocşan, Coadă. Antrenor: Antonio Foale.

*-jucător U20; **-jucător U18

Foto: Sebastian Tătaru