Politehnica Timişoara a semnat astăzi un protocol de colaborare cu FC Auto 1954 Timişoara, club de tradiţie din oraşul nostru care-şi desfăşoară activitatea în cartierul Freidorf.

Noul parteneriat are beneficii pentru ambele părţi. În ceea ce priveşte clubul nostru, Politehnica va avea întâietate în selectarea celor mai talentaţi tineri de la FC Auto. „Această colaborare e o continuare a acordurilor pe care le-am gândit pentru a selecta cei mai talentaţi jucători din zona Timişoarei şi de a le oferi o şansă de a evolua într-un cadru bine organizat, într-o academie care, iată, e în primele zece din ţară. Auto, după anii ’90, a fost un club de tradiţie al Timişoarei fotbalistice. Domnul Radivoi Miatov (preşedinte onorific FC Auto) şi-a dedicat toată viaţa fotbalului, sportului, şi suntem bucuroşi că e alături de noi în acest proiect”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

FC Auto şi-a relansat Centrul de copii şi juniori în vară. „Punte de legătură” între cele două cluburi e mijlocaşul Alin Ignea, format în Freidorf şi actual component de bază al alb-violeţilor. Ignea e totodată antrenor şi vicepreşedinte la Auto Timişoara. Ilie Triţoiu e noul preşedinte, în timp ce Radivoi Miatov, al cărui nume se confundă cu trei decenii de activitate la clubul din Freidorf, ocupă funcţia de preşedinte onorific.

„E o colaborare cu Politehnica la nivel de Centru de copii şi juniori. În tot ceea ce poate creşte şi promova Auto, prima opţiune e Politehnica. Noi suntem din nou la început de drum şi ajutorul lor ne va încuraja să ne dezvoltăm şi să revenim la ceea ce a făcut Auto după Revoluţie… Am fost trei-patru ani inactivi, încercăm să refacem centrul de copii iar sprijinul şi colaborarea cu Politehnica va fi sigur benefică clubului Auto. Avem experienţă şi am demonstrat în trei decenii că, pe forţe proprii, cu modestie şi muncă, în două epoci: cu profesorii Itineanţu şi Vlătănescu, Auto a produs jucători foarte buni… Respect Politehnica, pe domnul Şerban, pentru personalitatea lui, şi am fost mândru să semnez acest contract de colaborare”, a spus Radivoi Miatov, preşedintele onorific al lui FC Auto.

Auto a produs numeroşi jucători care au ajuns să evolueze în primele două eşaloane, mulţi dintre ei făcând însă pasul spre marea performanţă prin cluburi din afara Timişoarei. Printre cei mai reprezentantivi fotbalişti produşi de pepiniera din Freidorf se numără: Rudolf Rancz, Dumitru Perdei, Ovidiu Panaitescu, Andrei Militaru, Alin Ignea, Caius Lungu, Marco Enciu, Petre Ivanovici sau Carol Taub.

FC Auto Timişoara e un club înfiinţat în anul 1954 în cartierul Freidorf. Cele mai importante performanţe ale echipei la nivel de seniori au fost realizate în anii ’80. În sezonul 1982-83, din postură de divizionară D, Auto a eliminat gruparea de elită Jiul Petroşani în 16-imile de finală ale Cupei României, fiind oprită în faza următoare de marea echipă a Craiovei. Cea mai bună clasare a alb-roşiilor a fost obţinută în ediţia 1987-88, locul 4 în Divizia C.

Reamintim că Politehnica Timişoara a mai încheiat acorduri de colaborare cu cluburile ACS Pădureni, Fortuna Becicherecu Mic şi ACS Electrica 1929 Timişoara. Ultimele două înţelegeri fiind semnate în vara ce tocmai a trecut.

Radivoi Miatov, preşedinte onorific FC Auto (foto stânga), Viorel Şerban, preşedinte Politehnica Timişoara (dreapta)