Politehnica Timişoara reia campionatul Ligii 2 printr-o deplasare grea din toate punctele de vedere. Sâmbătă, alb-violeţii întâlnesc în deplasare FK Csikszereda Miercurea Ciuc, în runda a doua a play-out-ului.

„După o săptămână de pauză se reiau jocurile din play-out, urmează jocul de la Miercurea Ciuc. E poate cel mai dificil joc din seria aceasta de cinci pe care le mai avem de disputat, ţinând cont că întâlnim o echipă care a ratat la mustaţă accederea în play-off… I-am urmărit, însă sunt şi destul de multe necunoscute. Faptul că a avut loc o schimbare de antrenor. Chiar dacă Francisc Dican a activat în cadrul clubului şi înainte, însă el a activat în altă poziţie (n. director tehnic). Rămâne de văzut şi modul în care vor aborda competiţia. Şi aici mă refer în primul rând la lot, la primul 11. Pentru că ştim cu toţii că Csikszereda are şi o academie foarte bună şi există şi posibilitatea ca o parte dintre tinerii din academie să apară în formula de start. Însă, trebuie să fim pregătiţi pentru orice, pentru că sunt trei puncte extrem de importante în joc şi nu suntem în situaţia în care să ne permitem să facem paşi greşiţi”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul Politehnicii Timişoara.

„Ne aşteaptă o deplasare foarte lungă, un meci dificil, sunt trei puncte pe care trebuie să le câştigăm. Am muncit săptămâna aceasta foarte bine, suntem toţi motivaţi şi mergem acolo să luăm cele trei puncte. Toate meciurile cu ei au fost grele, ăsta e farmecul, mergem să câştigăm, să venim fericiţi acasă”, a spus Claudiu Pamfile.

Fundaşul stânga al alb-violeţilor a vorbit şi despre experienţa pozitivă avută de el şi colegi cu ocazia inaugurării noului stadion al Rapidului: „Ne-a ajutat foarte mult la moral, un stadion frumos, sperăm să vedem şi la Timişoara în curând asemenea lucruri şi, vă daţi seama, pentru toţi a fost o bucurie!”.

Echipa noastră nu e lipsită de probleme medicale înaintea deplasării la Miercurea Ciuc. Vor lipsi sigur Balsa Rogosic şi Andrei Sîntean, ambii afectaţi de o viroză puternică. „… amândoi sunt bolnavi. Sîntean a venit astăzi, dar fără să facă antrenament. El de ieri este bolnav. Rogosic de astăzi”, a precizat Nicu Croitoru.

Tehnicianul Politehnicii a lăudat calificarea la EURO 2022 a selecţionatei U19, performanţă la care a contribuit şi mijlocaşul timişorean Doru Andrei. „(…) L-am avut şi noi pe Andrei Doru, a intrat în al doilea joc, a făcut-o foarte bine, cu echipa gazdă, a Croaţiei, şi a făcut-o bine, asta nu poate decât să ne bucure. Putem spune că o parte din victorie e şi a noastră, a clubului Poli Timişoara. Şi Denis Radu a fost în lotul lărgit pentru această deplasare, a fost cu semnul întrebării până în ultima clipă… competiţia rămâne deschisă pentru turneul final. Au o motivaţie în plus să se pregătească în continuare foarte bine, şi Doru şi Denis, ca să meargă în Slovacia”, a conchis Croitoru, care a fost „secundul” selecţionerului Adrian Văsâi până în toamnă.

Partida FK Csikszereda Miercurea Ciuc – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a II-a a play-out-ului Ligii 2. Alb-violeţii ocupă locul 4 în Grupa A, cu 24 de puncte, în timp ce harghitenii sunt pe prima poziţie, cu 33 de puncte şi un meci în minus. În sezonul regular ciucanii s-au impus pe arena „Dan Păltinişanu” cu 2-1, în timp ce ultima partidă la Miercurea Ciuc s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, în play-off-ul stagiunii 2020-21.