Politehnica va juca mâine în Valea Domanului cu CSM Reşiţa. Derby-ul Banatului se dispută în etapa a IV-a a Ligii 2 şi le găseşte pe cele două vestice în ipostaze diferite în clasament.

„Urmează a patra etapă, întâlnim a patra echipă care are ca obiectiv promovarea, CSM Reşiţa, chiar dacă ei nu fac public acest aspect, cu siguranţă îşi doresc să promoveze. Primarul a declarat acest lucru, au făcut investiţii foarte bune. Sunt susţinuţi atât de Primărie, cât şi de Consiliul Judeţean, au un antrenor bun, pe Alex Pelici, pe care-l apreciez foarte mult în primul rând ca om, e un fost coleg de-al meu şi-l cunosc foarte bine. Pregăteşte foarte bine meciurile, din punctul meu de vedere va fi cel mai greu meci. Jucăm cu o echipă care în general se apără foarte bine, dar pot spune că e o presiune mare pe cei de la Reşiţa. Se doresc rezultate, performanţă, probabil vor încerca să câştige, sunt obligaţi să o facă. Au o presiune mare pentru că, am citit ieri şi interviul preşedintelui Cristi Bobar, în care nu că îşi caută alibiuri, dar transmite aşa, o frică faţă de noi, pentru că sunt foarte obosiţi de la meciul de la Bacău, pe care l-au jucat sâmbătă. Noi am jucat luni seara, asta mă bucură, poate ne respectă şi există o presiune asupra lor. Poate să fie cu două tăişuri: să joace foarte bine mâine şi să dea totul pe teren sau poate să fie ca un bumerang pentru cei de la Reşiţa şi să fie un moment foarte critic”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

„Meciul e foarte important pentru noi, mergem să câştigăm, avem încredere, suntem pregătiţi pentru orice variantă. Şi pentru victorie, şi pentru înfrângere, chiar dacă nu am mai pierdut de mult timp, dar sunt ferm convins că vom ieşi mâine neînvinşi de pe terenul de la Reşiţa. Nu avem nicio teamă”, a mai spus Benga înaintea deplasării în Caraş-Severin.

Antrenorul alb-violeţilor e originar din Reşiţa şi a fost pe banca rosso-nerilor în prima parte a stagiunii 2018-19. „Nu este niciun orgoliu în plus, chiar dacă am plecat aşa, necăjit, singur de acolo. Mi-am dorit să plec, nu am vorbit atunci despre lucrurile negative, din respect pentru Reşiţa şi istoria CSM-ului, de aceea nu am spus nimic, chiar dacă erau lucruri de spus. Dacă nu am vorbit atunci, nu voi spune nici acum. Chiar nu este niciun orgoliu, este un meci ca oricare altul pe care doresc să-l câştigăm”, a adăugat Tavi Benga.

Antrenorul Politehnicii era încântat de faptul că de azi Alin Ignea revine în programul normal al echipei, după accidentarea suferită la meciul cu Farul: „Ignea a avut o problemă medicală, credeam că este mai gravă şi mai mult ca sigur va reveni pentru acest meci, va reveni azi şi va face antrenament. Are o experienţă care ne va ajuta în meciul de mâine”.

Săptămâna aceasta a adous încă două noutăţi în lotul alb-violet. Au semnat contracte cu Politehnica, tinerii Rareş Toader (mijlocaş, 17 ani) şi Emanuel Fişteag (portar, 23 ani). „Este un jucător tânăr, 2002, am încercat să aducem cât mai mulţi tineri care să ne ajute. Provine de la FCSB, era destul de dificil să găseşti jucători înainte de începerea campionatului. Am căutat împreună cu managerul Dan Alexa variante, acestea sunt cele mai bune variante pe care le-am găsit în ultimul moment”, a spus „principalul” alb-violeţilor despre primul dintre aceştia. De asemenea, tehnicianul nostru a precizat că la începutul săptămânii viitoare Politehnica va înregimenta încă un portar senior.

Cristian Scutaru: „O să fie un meci destul de dificil”

Partida de mâine a fost prefaţată şi de vicecăpitanul Politehnicii, Cristi Scutaru, născut de asemenea în reşedinţa Caraşului. „E ca oricare alt meci, nu am orgolii faţă de echipa CSM Reşiţa, am făcut junioratul acolo şi atâta tot. O să fie un meci destul de dificil, au o echipă destul de experimentată, am acolo doi-trei foşti colegi, precum Buş. S-a alocat un buget foarte mare la echipă ca să promoveze, aşa au spus la început… La cum îl ştim pe domnul Pelici, majoritatea echipelor la care a fost se apărau destul de bine. Cred că şi pe noi o să ne aştepte un meci greu, trebuie să deblocăm jocul ca să marcăm. Noi ne-am făcut treaba cât mai bine săptămâna aceasta, ştim ce avem de făcut pentru meciul de mâine. Sperăm să ieşim învingători”, a spus Cristian Scutaru.

„Scuti” a comentat şi parcursul alb-violeţilor în acest start de sezon: „Tot timpul am sperat la mai mult. Eu spun că meritam victoria cu Mioveni şi era altfel acum cu nouă puncte, altcumva eram şi în clasament. Noi la fiecare meci ne propunem victoria, sperăm să scoatem maximum din toate meciurile şi la sfârşit să fim cât mai sus clasaţi”.

Partida CSM Reşiţa – Politehnica Timişoara se dispută mâine, de la ora 11.00. Gazdele au trei puncte din două partide jucate, Politehnica e pe podium cu şapte puncte din nouă posibile. Meciul va fi transmis în direct pe canalul de YouTube al clubului nostru.