Alb-violeţii păstrează doar şanse teoretice la părăsirea poziţiei a 5-a din grupa A a play-out-ului în urma eşecului de astăzi. Politehnica a fost învinsă pe arena „Ştiinţa” de CSC 1599 Şelimbăr, scor 1-2 (0-2), în runda a patra.

Jocul a început practic de la 0-1, căci la finele primului minut Alexandru Ciocâlteu a deschis scorul cu un şut de la distanţă lângă bara din stânga lui Harrison. Trei minute mai târziu Yameogo a trimis periculos din careu, dar peste poartă. Apoi echipa noastră a avut o şansă de a egala din lovitura liberă executată de Ursu (min. 9), dar mingea a fost deturnată în corner. Repriza s-a încheiat cu golul de 0-2, marcat de Alexandru Curtean, cu capul în urma unei lovituri de colţ.

La reluare Politehnica a dominat aproape complet jocul. În minutul 67, Nicolae Sofran a trimis în bara transversală din afara careului. Apoi, Doru Andrei (79) a redus din diferenţă cu ajutorul barei din dreapta lui Gal. Alb-violeţii au presat pe final cel puţin pentru un gol egalizator, dar nu au găsit soluţia potrivită în ciuda unor lovituri de colţ care s-au succedat până la expirarea minutelor de prelungire.

Aşadar, Politehnica Timişoara a rămas pe locul care duce la baraj, cu 24 de puncte, fiind la şase puncte în spatele Politehnicii Iaşi. În etapa viitoare echipa noastră joacă în deplasare cu Dacia Unirea Brăila.

POLITEHNICA: Devenish-Meares – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Radu (46, Gerbi), Ignea (64, Zaluschi; 82, Sîntean), Lazăr, D. Andrei – Ursu, Rogosic (77, Bîrnoi). Pe bancă: Murariu – Oanea, Plumbuitu, Huminic, Bakoş. Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSC 1599 Şelimbăr: R. Gal – Monea (cpt.), Telcean, Natea (68, Vişa), Arhirii – Cărăruş, Curtean – Vecerdea (56, Al. Luca), Ciocâlteu (87, T. Suciu), Yameogo (87, Rotar) – Yazalde (87, Ad. Cîrstean). Pe bancă: A. Şerban – Mubele, Buzan, Tătar. Antrenor: Eugen Beza.

„Aveam obiectiv să câştigăm acest joc. Era foarte important să-l câştigăm, din păcate nu am reuşit nici măcar un egal. Ceea ce înseamnă că şansele de a evita locul de baraj sunt aproape nule. Cred că acesta e singurul lucru care contează, rezultatul, restul, ce s-a întâmplat în teren, cum a fost jocul, cred că nu mai are nicio importanţă. Din păcate am început foarte rău jocul, am început de la 0-1, am avut o perioadă destul de grea până pe la jumătatea primei reprize, după care, în final, am primit iarăşi un gol foarte uşor şi cam aşa s-a scris istoria jocului. Sigur, rezultatele sunt ale antrenorului în primul rând, dacă echipa nu a reuşit să câştige, înseamnă că nu am găsit cele mai bune mijloace şi metode să-i determin să câştige (…) Mi-am exprimat părerea şi la conferinţa de presă. Noi suntem cei care suntem datori şi din păcate am rămas datori în continuare”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

În repriza a doua mijlocaşul Adrian Zaluschi a ieşit accidentat de pe teren la nici 20 de minute de la intrarea pe gazon. „A intrat bine în joc, reuşise să ordoneze bine jocul, din păcate pare şi o accidentare destul de serioasă…”, a precizat Croitoru.

„Este dureros că nu am reuşit să câştigăm. Este dureros că nu am găsit cele mai bune mijloace să ne apropiem victoria. Cred că acesta era lucrul cel mai important, ca noi să demonstrăm că facem ceea ce trebuie şi că putem să ne impunem în terenul de joc…”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

Foto: Sebastian Tătaru