Cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani e timpul să-l cunoaştem mai bine pe Doru Andrei, tânărul jucător de profil ofensiv care s-a alăturat Politehnicii la finele verii trecute.

Deşi a crescut în Bucureşti, Doru are origini pe Bega, unde s-a şi născut. „Am stat primii trei ani în Timişoara, apoi m-am mutat cu familia. Am crescut în Bucureşti, părinţii fiind acolo cu serviciul, eu nu aveam nicio putere să decid… Dar oricum veneam în fiecare vacanţă de vară la mătuşa din partea mamei, ştiam astfel oraşul în mare parte şi de aceea am fost foarte fericit când am aflat că voi semna cu Politehnica”, spune Doru Cristian Andrei, pe numele său complet.

„Primul meci pe care l-am văzut pe Dan Păltinişanu a fost cel cu Manchester City, la care erau Balotelli, Adebayor, Tevez… De mic sunt şi fan Poli, m-am împărţit între Craiova şi Timişoara. Chiar sunt anti-Bucureşti (râde)”, adaugă Doru. El a crescut la un club privat din Capitală – Comprest GIM, iar la vârsta de 14 ani a atras interesul unor grupări importante, precum Viitorul Constanţa sau Concordia Chiajna. Răbdarea i-a fost răsplătită vara trecută, când a semnat pe doi ani cu Politehnica.

„M-am mutat cu şcoala la LPS Banatul, am media încheiată, totul e ok… E un pas enorm pentru mine cel făcut în vara trecută. Nu ştiam ce înseamnă pregătirea de care am parte acum, ce înseamnă să ai preparator fizic… Condiţiile şi jucătorii m-au ajutat extrem de mult. Printre aceştia sunt Scutaru, Munteanu, Mera, Axente, cu toţii m-au primit foarte bine”, a precizat Doru despre pasul făcut în alb-violet. Poziţiile sale preferate în teren sunt cele de atacant stânga sau „în spatele vârfului”, fiind un tânăr orientat spre partea creativă a jocului.

Puştiul eligibil U18 a avut trei apariţii în Liga 2 pentru echipa noastră în prima parte a ediţiei 2020-21. Despre dorinţele sale pentru a doua parte a stagiunii, Doru Andrei a concluzionat: „Sper să joc cât mai mult în primul rând, să adun cât mai multe minute şi, de ce nu, să promovăm, ar fi ceva frumos pentru oraşul acesta!”.

Pe această cale îi urăm lui Doru Andrei tradiţionalul „La mulţi ani!” şi o carieră plină de reuşite!