Alb-violeţii au avut parte de o ultimă verificare generală reuşită înainte de startul oficial. Politehnica Timişoara a depăşit azi colega de eşalon Pandurii Târgu Jiu cu 5-0 (3-0) pe terenul 2 din cadrul complexului sportiv „Dan Păltinişanu”.

Echipa noastră a deschis rapid scorul, după doar două minute de joc, când Casado, găsit în mijlocul careului advers, a trimis precis în dreapta portarului. Peste un sfert de oră era deja 2-0 pentru Politehnica în urma unui penalty obţinut de Plazonja. Alex Munteanu a fost cel care a înscris de la punctul cu var. Alb-violeţii au dominat în continuare şi şi-au mai creat ocazii prin Ivanovici şi Plazonja. Tot cei doi au fost actorii principali la faza care a stabilit rezultatul la pauză. În minutul 41 Ivanovici a pătruns prin dribling până în faţa careului mic şi a ales să-l servească pe longilinul atacant aflat în dreapta sa, iar Stjepan a punctat cu un şut pe jos în stânga portarului.

Deşi alb-violeţii s-au prezentat cu o altă garnitură pentru partea secundă şi aceasta a avut o desfăşurare similară. De remarcat că banderola de căpitan în ultimele 45 de minute a fost purtată de sărbătoritul zilei – Doru Andrei. La primul joc în tricoul echipei noastre, Ionuţ Cioinac a punctat rapid (min. 48) în urma unei faze fixe la care Bocşan a deviat la colţul lung, acolo de unde mijlocaşul a reluat cu piciorul pentru 4-0. Bocşan a avut şi el şansa de a înscrie (55) cu capul, dar ultima reuşită a zilei a venit din gheata lui Mircea Axente (75), în urma unei acţiuni individuale a vârfului nostru. Acesta punctând în stânga portarului după ce şi-a depăşit adversarii din zona centrală a careului gorjean.

Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera, Scutaru, Popovici – Codrea, Casado – Munteanu, Ivanovici, D. Radu – Plazonja (prima repriză). Păduraru – Jurj, Bocșan, Coadă, Pamfile – Cioinac, Ignea – D. Andrei, R. Rus, Manea – Axente (repriza a doua). Antrenor: Dan Alexa.

Pandurii Tg. Jiu: Aldescu – Dieu, Moisie, Diau, Grecu, Dobre, Siyla, Acosto, Zaborowski, Bunga, Goma. Rezerve: Iovicin, Opriţa – Cotolan, Erhard, R. Cojocaru, Velcotă, D. Filip, Habet, Răchişan, Vaida, Cordunean, Peia. Antrenor: Călin Cojocaru.

„A fost un joc bun din partea noastră. Am avut o săptămână grea, în care am încărcat foarte mult. În primul rând mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, nici de la noi, nici de la Pandurii, un joc de verificare. Am reuşit greu să luăm aceste jocuri pentru că e greu cu restricţiile în vigoare. Am avut patru jocuri, sper să fie suficiente. Încep meciurile oficiale, întâlnim un adversar care e clar favorit – Astra Giurgiu. Dar încercăm să pregătim foarte bine jocul cu Buzău din prima etapă şi prin prisma jocului cu Astra. A fost o perioadă de acumulări. Cred că echipa a crescut din punctul ăsta de vedere. Am crescut de la joc la joc. O perioadă grea pentru fotbalişti, dar necesară, o să avem o zi liberă iar de poimâine intrăm în ciclul săptămânal pentru meciul cu Astra”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul alb-violeţilor a vorbit şi despre ultimele achiziţii: „…mai e Radunovic, la care durează cu actele, nu cred că-l vom avea la jocul de Cupă. Sunt mulţumit de achiziţii, Rus s-a arătat consistent în joc astăzi, Cioinac la fel. Repet, Cioinac e un jucător pe care mă bazez foarte mult, dar mai trebuie să se pună la punct cu pregătirea”. Singurul senior absent astăzi a fost Pavle Radunovic, care de ieri şi-a reluat programul normal după o accidentare minoră.

Rezultatele Politehnicii în teste (2021): 6-1 Pobeda Star Bisnov (L4), 1-3 CSM Reşiţa (L2), 3-2 Viitorul Pandurii (L2) şi 5-0 Pandurii Tg. Jiu (L2).

Reamintim că partida din optimile de finală ale Cupei României, cu Astra Giurgiu, e programată joi, 11 februarie, de la ora 17.45, pe arena „Dan Păltinişanu”. Clubul nostru a pus deja în vânzare tichete virtuale pentru acest meci.

Foto: Sebastian Tătaru