Alb-violeții au pierdut jocul disputat azi pe arena „Ştiinţa” în runda a 19-a a Ligii 2, ultima a sezonului regular. Politehnica – FC Hermannstadt s-a încheiat 1-2 (1-1) iar echipa noastră va începe play-out-ul în grupa A de pe poziţie de baraj. Pentru noi a marcat Octavian Ursu, în minutul 45.

Pe o suprafaţă destul de grea, dar şi în faţa a circa 1.500 de fani, Poli a avut prima şansă importantă. Ursu a pătruns în careu prin partea stângă, a fost blocat de portar, apoi i-a trimis balonul lui Gerbi în faţa porţii, dar italianul a şutat în blocajul unui apărător. Sibienii au deschis scorul în minutul 33, când Opruţ a ajuns un balon în careul nostru înaintea lui Păduraru şi i-a pasat lui Daniel Paraschiv, care a introdus mingea în poartă. Alb-violeţii au avut răspuns. Mai întâi Doru Andrei (min. 39) a reluat peste poartă din centrarea lui Zaluschi. Apoi, când nu mai era nici un minut de joc din prima repriză, Tavi Ursu a fost lansat în adâncime, a preluat în exteriorul careului şi a lobat superb, în cros, peste Muţiu pentru 1-1!

Din păcate în startul reprizei secunde oaspeţii au revenit în avantaj în urma unui gol de asemenea frumos marcat de ex-alb-violetul Călin Popescu (47), şut în dreapta lui Păduraru. După acest moment jocul s-a fragmentat şi mai mult iar ocaziile au devenit tot mai puţine. Totuşi, egalarea putea veni fie la „capul” lui Ignea (72) din centrarea lui Sofran, fie în minutul 88, când Mera a lovit mingea cu capul înaintea lui Antoche, s-a ciocnit apoi de acesta, dar jocul a fost lăsat să continue.

În urma acestui eşec, Politehnica a rămas cu 21 de puncte acumulate în urma primei părţi a sezonului şi va începe play-out-ul de pe loc de baraj. Grupa A din care face echipa noastră mai este compusă din Csikszereda (33 puncte), Metaloglobus (28), Poli Iaşi (25), Şelimbăr (23), Călăraşi (7 – mai are de disputat un joc) şi Brăila (2). Tragerea la sorţi a programului pentru această fază a campionatului va fi efectuată luni, 14 martie, de la ora 11:00.

Politehnica Timișoara: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt.), Bocșan, Oanea – D. Andrei (66, Sofran), R. Lazăr (86, Vukoje), Ignea, Ursu – Zaluschi (66, Iamandache), Gerbi (46, Sîntean). Pe bancă: Devenish-Meares – Plumbuitu, Huminic, Olariu, Bîrnoi. Antrenor: Nicolae Croitoru

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț – Mino Sota, Biceanu – P. Petrescu (cpt., 70, Balaure), I. Năstăsie (70, Buhăcianu), C. Popescu (90+2, Bucuroiu) – D. Paraschiv (58, Hora). Pe bancă: I. Pop – I. Stoica, Issah, Tomșa, Blejdea. Antrenor: Marius Măldărășanu

Foto: Leczki Jozsi