Echipa noastră a fost învinsă la limită în jocul din etapa a V-a a Ligii 2. Meciul Oţelul Galaţi – Politehnica Timişoara s-a încheiat cu scorul de 1-0 în urma golului marcat în minutul 3 de Răzvan Gorovei.

Pe o suprafaţă umedă, gazdele au deschis scorul devreme, prin Gorovei, care a înscris cu capul din apropiere în minutul 3 după ce Yabre recentrase tot cu capul în urma unei lovituri de colţ. Oţelul a dominat teritorial prima parte, beneficiind şi de multe alte faze fixe. Prima ocazie notabilă a alb-violeţilor a venit în minutul 25, când şutul lui Pană din marginea careului a fost deviat în braţele lui Dur-Bozoancă. Şase minute mai târziu gălăţenii şi-au mai trecut în cont o şansă de gol prin Cisotti, care a reluat peste poartă din şase metri după un nou balon deviat.

Alb-violeţii au început mai bine partea secundă, fără a fi însă foarte periculoşi. Iar Oţelul s-a mulţumit să ţină balonul departe de propria poartă. Germinio (min. 73) a ajuns în careu, dar a trimis mult pe lângă bara de la colţul lung iar nouă minute mai târziu Ţangulea şi-a încercat fără succes şutul de la distanţă.

În urma acestui rezultat Politehnica rămâne în subsolul clasamentului, doar pe locul 17, cu patru puncte după cinci runde disputate. În etapa viitoare echipa noastră primeşte replica celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Dur-Bozoancă – An. Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Gorovei (66, Jardan) – L. Maxim (66, Mitoi), Cîrjan (90+2, Bokhashvili), Nica (86, Markovic). Pe bancă: R. Pop – Şt. Farcaş, V. Berisha, Sîrghi, Adăscăliţei.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone): Kucich – Tsvetkov, Bocşan, Germinio – D. Radu (60, Bătănaşi), Pană, Plantak (90+2, A. Mada), Pureca (46, Boariu), Oanea – Milea (60, Ţangulea), Bîrnoi (cpt.; 74, Mudrazija). Pe bancă: Isvoranu – Taub, M. Andone, Jurj.

„Îi înţeleg (n.r. pe suporteri) au bătut drum lung – Timişoara-Galaţi – să fie aproape de echipă. Le mulţumesc pe această cale în numele meu şi numele echipei. Din păcate rezultatul nu a fost cel pe care ni l-am dorit. Am vrut să scoatem un rezultat pozitiv. N-am ce să le reproşez băieţilor ca atitudine, ca muncă, au încercat, ne-am luptat, ne-am bătut. A fost un meci de bătaie, pe un teren foarte greu. Din păcate am primit gol la prima fază fixă. Am încercat să revenim în joc, am încercat să creăm probleme. Din păcate la cele trei-patru situaţii pe care ni le-am creat, nu am luat decizia corectă, nu le-am finalizat cum trebuie şi până la urmă nu am reuşit să egalăm… Din păcate şi etapa trecută am pierdut tot dintr-o fază fixă, tot dintr-un corner, astăzi la fel. Cu toate că şi săptămâna trecută şi până acum, normal, în timpul ciclului săptămânal exersăm aceste faze fixe şi defensive şi ofensive. Defensive, din păcate am primit gol şi nu găsim calea să remediem problema, am schimbat şi marcajul, am schimbat şi poziţionarea jucătorilor la aceste faze fixe. Iar din păcate pe faze fixe ofensive, cu toate că avem tot felul de scheme sau de combinaţii, nu reuşim să punem probleme sau să marcăm… Chiar şi astăzi am avut situaţii foarte foarte bune, dar din păcate pasul final sau decizia finală nu a fost cea mai bună … La fel şi etapa trecută, un meci cu Progresul Spartac, cum l-am pierdut – 1-0 dintr-o fază fixă – la fel de bine puteam să-l câştigăm, dar, luăm statistic, e clar, avem un singur gol marcat, avem doar patru puncte. E foarte foarte puţin faţă de ceea ce ne dorim noi şi ce vrem noi să facem în continuare. Tocmai de aceea trebuie să realizăm, că suntem departe, avem foarte foarte mult de muncă şi nevoie de puţină şansă ca să marcăm din situaţiile pe care ni le creăm”, Bogdan Andone, antrenor principal Politehnica Timişoara

Foto: SC Oţelul Galaţi / Facebook