Politehnica Timişoara şi Corvinul Hunedoara au încheiat aşa cum au început, în privinţa tabelei, meciul de verificare de pe stadionul „Michael Klein”. Spre deosebire de testul de la Reşiţa, din urmă cu patru zile, acest 0-0 înregistrat azi de alb-violeţi a fost unul mult mai animat la cele două porţi.

Pe lista indisponibilităţilor în echipa noastră s-au adăugat Alin Ignea, după o întindere la coapsă suferită în testul de la Reşiţa, şi Ervin Bakoş (menajat), cu dureri după un antrenament. În schimb, un alt mijlocaş, Adrian Zaluschi şi-a reluat pregătirea alături de colegi şi a intrat în partea a doua a jocului cu liderul Seriei a 9-a a Ligii 3.

Alb-violeţii au stat mai bine în teren în prima parte a jocului. În minutul 21 Sîntean a beneficiat de o lovitură liberă din poziţie bună, după ce tot el a fost faultat, dar a trimis în zid. Peste opt minute Iamandache a recuperat un balon şi a fost faultat la limita careului de Trăşcan. Jucătorii noştri au solicitat acordarea unei lovituri de pedeapsă, dar s-a dictat doar lovitură liberă din afara careului iar hunedorenilor li s-a permis să-l înlocuiască pe fundaşul eliminat! Ursu (min. 30) nu a fructificat faza fixă, trimiţând balonul peste buturi. Cea mai mare ocazie a gazdelor în prima parte a venit în urma unui şut expediat de Hergheligiu (36), de la distanţă, şi care a trecut pe lângă bara din dreapta lui Harrison.

Jocul a fost deseori fragmentat de faulturi, unele acordate prea uşor, dar şi de probleme cauzate de terenul greu. În partea a doua Andrei (49) a ameninţat de la distanţă, apoi, şi pe fondul schimbărilor, elevii lui Florin Maxim au urcat mai des în jumătatea noastră de teren. Cu toate acestea, Lazăr (72) a avut şansa golului, dar lovitura sa de cap a fost respinsă cu greu de portarul Lefter. Pe final, amfitrionii au echilibrat şi capitolul şanse importante, Păduraru (86) s-a opus „liberei” lui Neacşa şi a respins în corner. Apoi partida s-a încheiat cu „capul” lui Garutti peste transversală.

Au absentat din motive medicale: Ignea, Bakoş, Bîrnoi, Rogosic, Mera şi Erceanu. În timp ce fundaşul Tudor Moţiu se pregăteşte cu CSC Dumbrăviţa în vederea unui împrumut la formaţia de lângă Pădurea Verde.

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Trăşcan (30, A. Vlad), Neacşa – Giura, Mogoş – Hergheligiu, Bedea, Buş – Roşu. Au mai intrat: Arnăutu, Da Mota, Bradu, Dumitru, Simon şi R. Cristian. Antrenor: Florin Maxim.

POLITEHNICA: Devenish-Meares (46, Păduraru) – D. Radu (79, Plumbuitu), Bocşan (79, Giosu), Scutaru, Pamfile (59, Sofran) – D. Andrei (69, Olariu), Lazăr, Iamandache, Vukoje (59, Oanea) – Ursu (69, Zaluschi), Sîntean (59, Gerbi). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Următorul joc amical al echipei noastre va fi vineri, 11 februarie, de la ora 13.00, pe arena „Ştiinţa”, cu Metalurgistul Cugir.

„Va trebui să facem şi noi o analiză a ceea ce s-a desfăşurat astăzi. Vedem ce putem să aducem în plus pentru a îmbunătăţi jocul pe faza ofensivă. Ne bucură faptul că nu primim goluri. Este al treilea joc în care nu am primit niciun gol. Suntem preocupaţi să găsim soluţii pentru a rezolva şi faza de atac, pentru că este al doilea joc fără gol marcat şi este clar că trebuie să găsim o soluţie. Pe de altă parte suntem şi într-un moment de pregătire, s-a acumulat şi oboseală, două săptămâni de cantonament, alte două săptămâni cu patru jocuri. Încercăm şi diverse formule de echipă, astfel încât să-i integrăm pe jucătorii noi, încercăm să vedem şi care sunt posibilităţile pentru a avea un randament cât mai bun în atac. Să sperăm că începutul de campionat ne va găsi la nivelul pe care ni-l dorim!”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Zaluschi a revenit, însă ieri a fost la primul antrenament, şi lucrul acesta s-a cunoscut şi când a intrat. Am discutat înainte de meci şi a spus că 15-20 de minute poate să ducă, dar din păcate se pare că a fost destul de optimist, perioada de inactivitate a lăsat urme… Avem o listă destul de lungă de indisponibilităţi”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

Foto: Corvinul Hunedoara