Politehnica Timișoara a încheiat sezonul regular al Ligii I în deplasare, pe terenul celor de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Cu trei goluri marcate, Poli obține cele trei puncte și intră în play-off de pe prima poziție.

Meciul a fost controlat în totalitate de Politehnica Timișoara, Vasas ajungând de foarte puțin ori în apropierea careului nostru. Scorul a fost deschis rapid de Antonia Bratu, cu capul după o centrare perfectă a Clarei Roșu din lovitură liberă. Au urmat ratări uriașe de partea noastră, scorul putând fi mult mai mare, trecând pe rând pe lângă ocazia de a marca Meluță, Ancăș, Sucilă, Dincă-Vuia, Cakovic. Spre finalul primei părți, în minutul 38, într-o situație de 2 contra 4, Clara Roșu marchează cu un șut puternic de la marginea careului după o pasă primită de la Bianca Ienovan. Repriza a doua a fost la fel ca și prima, jucându-se doar în jumătatea celor de la Vasas Femina. În minutul 59, Teo Meluță scapă pe partea dreaptă și centrează perfect pentru o lovitură de cap a Clarei Roșu, care marchează al treilea gol al meciului. Ocazii mari au fost ratate și în partea a doua de Șodinca, Grigore sau Jivan, scorul final fiind de 3-0.

Politehnica Timișoara încheie prima parte a campionatului cu 11 victorii în 11 meciuri, intrând în play-off cu 33 de puncte. FC Universitatea Cluj are 30 de puncte, podiumul fiind completat de Carmen București cu 27 de puncte. Celelalte trei echipe intrate în play-off sunt AFK Csikszereda (19 puncte), Banat Girls (18 puncte) și Vasas Femina cu 17 puncte.

În play-out sunt CSM Alexandria (16 puncte), ACS Tg. Mureș 1898 (10 puncte), Fotbal Feminin Baia Mare (10 puncte), Piroș Security Arad (5 puncte), Fair-Play București și Universitatea Galați la egalitate cu câte 1 punct.

Pentru Politehnica Timișoara urmează debutul în Cupa României, pe 6 decembrie, ora 13:00, în compania echipei ACS Roma Florin Pădurean.

„Un nou meci bun realizat de echipa noastră, am avut multe situații de a marca, am reușit să materializăm trei dintre ele, însă mai puteam să marcăm 5-6 goluri. Echipa adversă nu a avut nicio situație de a marca, iar în aceste condiții suntem optimiști pentru ceea ce urmează. Avem 0 la goluri primite, sigur că pe teren am primit două goluri de la Cluj, dar și acelea ca urmare a unui contraatac și o fază fixă, în rest apărarea noastră a fost foarte bine pusă la punct și vrem să facem ca în play-off lucrurile să fie și mai bine. Ratăm însă cu seninătate situații foarte bune, sperăm ca în perioada precompetițională să punem și acest aspect la punct, astfel încât să nu avem emoții în meciurile din play-off și scorul să fie strâns pentru că noi ratăm ocazii foarte mari.

Este un sezon aproape perfect pentru noi. În acest moment ne gândim la meciul de Cupă de marți, la un amical de gală cu Steaua Roșie Belgrad, care se va desfășura miercuri în Serbia. După, urmează o binemeritată vacanță și vrem să ne întoarcem și să ne pregătim cât se poate de bine, astfel încât în sezonul de primăvară să realizăm marea surpriză și să detronăm Universitatea Olimpia Cluj din statutul de campioană veșnică a României” a declarat managerul Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță, 28. Antonia Bratu, 22. Nicol Dincă-Vuia, 7. Florentina Ancăș (3. Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues 46′), 24. Cristina Sucilă (27. Genoveva Roșie 46′), 10. Nikoleta Kurja, 26. Roxana Mirea (11. Larisa Grigore 65′), 8. Clara Roșu, 16. Bianca Ienovan (23. Melisa Șodinca 65′), 9. Nikolina Cakovic (14. Anda Jivan 46′).

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 4. Cristina Codrescu