Continuăm interviurile cu junioarele născute în anul 2006, iar astăzi o avem pe Roxana Dovîncescu, care joacă pe postul de mijlocaș. Născută pe 8 decembrie, Roxi este din Buziaș și face zilnic naveta pentru a veni la antrenamente. Ne impresionează prin lejeritatea cu care joacă fotbal și combativitatea ei cu adversare mult mai mari din puncte de vedere fizic.

A debutat pentru Politehnica Timișoara la primul meci jucat pe Stadionul Știința, contra echipei Piroș Security Arad. În Liga 1 are nouă apariții, acumulând 408 minute, la care se adaugă și câteva minute în meciul din Cupa României. A fost titulară în trei meciuri – integralistă în două dintre acestea și are trei goluri marcate oficial. Spunem oficial, pentru că Roxana a marcat practic golul egalizator în meciul cu Vasas Femina. Din cauza poziției în care se afla arbitrul, acesta nu a văzut că ea a deviat în poartă șutul expediat de Cristina Sucilă.

Cum ai început să joci fotbal?

Pasiunea mea pentru fotbal a apărut încă de când eram mică, jucându-mă mereu cu băieții în spatele blocului. Mi-am dezvoltat din ce în ce mai mult această pasiune, iar la 11 ani m-am înscris la echipa de fotbal din Buziaș. În timp am evoluat, iar cu ajutorul profesoarei de sport de la școala din Buziaș, Denisa Hațegan, care acum mi-e coechipieră, am mers în 2019 la Fortuna Becicherecu Mic, acum Politehnica Timișoara.

Faci zilnic naveta de la Buziaș la Timișoara pentru a veni la antrenamente, dar nu neglijezi nici școala. Cum reușești să te împarți?

Este foarte greu. După școală, de obicei, am timp doar să mănânc, iar apoi plec direct spre Timișoara pentru antrenament. Fotbalul este ceea ce iubesc cel mai mult, dar școala nu trebuie neglijată! Așa că mă străduiesc să fac față pe ambele fronturi stând până târziu să îmi termin lecțiile pentru ziua următoare, după ce ajung acasă de la antrenament. Este obositor, însă faptul că fac ceea ce îmi place compensează tot. Mă ajută foarte mult susținerea părinților, faptul că își fac timp să mă ducă la fiecare antrenament, la fiecare acțiune a echipei, indiferent de zi sau de oră. Și le mulțumesc pentru lucrul acesta!

Ce alt sport ai fi practicat, dacă nu aveai șansa să faci fotbal?

Dacă nu aveam șansa să practic fotbalul, posibil să fi practicat handbal pentru că este tot un sport de echipă și timp de un an am făcut parte din echipa de handbal a școlii.

Ai debutat pentru Politehnica Timișoara în primul meci acasă, contra echipei Piroș Security Arad, iar cu Baia Mare ai fost prima oară titulară, reușind să marchezi primul tău gol. Cum te-ai simțit în acele momente?

M-am simțit extraordinar. Am avut emoții, dar în același timp am fost foarte fericită că am debutat la primul meci jucat pe Știința. Cu Baia Mare am intrat din primul minut și mă bucur mult că am reușit atunci să marchez și primul meu gol în Liga 1 și să contribui la victoria echipei.

Oficial ai marcat trei goluri. Care este preferatul tău?

Cel mai mult mi-a plăcut primul gol, cel marcat cu o lovitură de cap în meciul cu Baia Mare, dar nici ultimul, cel din meciul cu Banat Girls nu este departe.

Cum vezi parcursul echipei noastre din prima parte a sezonului?

Am început destul de greu, ținând cont de schimbările mari realizate înaintea startului de sezon și de multiplele accidentări. În momentul de față suntem foarte unite, atât pe teren, cât și în viața de zi cu zi, fapt ce duce la omogenizarea echipei și îmbunătățirea parcursului acesteia. Încheiem prima parte a sezonului cu victorii, dar și cu înfrângeri, însă am o mare speranță că în viitor vom căpăta mult mai multă experiență, jocul nostru se va închega și, odată cu asta, vor veni rezultate bune în play-off.

Cum îți vezi viitorul în fotbal?

Îmi doresc să am cât mai multe reușite cu Politehnica Timișoara și să ajungem să jucăm în Champions League. Mi-am propus să muncesc cât de mult pot pentru a deveni mai bună pe zi ce trece pentru a ajunge să joc la Echipa Națională și la un club mare din afara țării.

Un mesaj pentru suporterii Politehnicii.

Le mulțumesc pentru susținere, ne-au oferit niște clipe memorabile și emoții pe care nu credeam că o să le simt atât de devreme. Le doresc Sărbători Fericite și îi îndemn să vină în continuare la meciurile noastre pentru că o să îi răsplătim prin rezultate!